dimecres, 12 d’agost de 2009

COCOTXES DE BACALLÀ AL PIL-PIL


Per a quatre persones ens cal: 24 cocotxes de bacallà, una ceba, un pebrot verd, una nyora, 3 grans d'all, oli i sal.
Per dessalar les cocotxes les tindrem durant un dia i mig amb aigua a la nevera, canviant-la tres vegades al dia.

La nyora també la posarem en remull, en aigua tèbia, durant una hora abans d'utilitzar-la.

Trinxarem la ceba i el pebrot verd ben petits i els sofregirem a foc mitjà amb una mica d'oli. Passats un quart o uns mica més, quan vagi agafant color, hi afegirem la carn de la nyora. Ho remenarem bé i ho reservarem.

En un cassó, millor amb un mànec llarg, amb bastant oli i a foc suau fregirem els alls laminats i les cocotxes, durant 4 - 5 minuts, sacsejant durant tota l'estona la cassola per aconseguir que emulsioni la gelatina que va deixant anar el bacallà.

Passat aquest temps hi incorporarem el sofregit de ceba i pebrot i ja es pot servir.

Després de servir tots els plats, i llepar-nos els bigotis, va sobrar una mica de la salsa pil-pil. Aquí arribo al que anomeno cuina d'aprofitament. De moment va anar a parar a la nevera. L'endemà en vaig fer un arròs.


En ser les cocotxes de mida petita, si cadascuna la servim en un platet individual sorprendrem tothom amb una tapa que ni al País Basc.

2 comentaris:

  1. Pare Manel. Hem estat uns dies fora. Ara mateix regularitzarem la teva nova adreça al Carretera i Manta.
    Mira que ens fan males passades les noves tecnologies, eh?

    ResponElimina
  2. Si heu estat fora, vol dir que ja cal que passi per les vostres gal·leries a fer una mica el xafarder.

    Nés que les noves tecnologies, qui no està a l'alçada, de vegades, són els vells usuaris. haha.

    Salut

    ResponElimina