dilluns, 21 de setembre de 2009

GALETS AMB VERDURES, BOU NOVELL I PERNIL

Galets i encara no és Nadal!... bé és la pasta que tenia a mà. També, pel que fa a verdures són les que tenia a casa, vull dir que ho podem fer amb altres, les que tinguem a mà, les que més ens agradin.

Per a quatre persones ens cal: una ceba grossa, dos grans d'all, dues pastanagues, un carabassó, una albergínia mitjana, un bon manat de mongeta tendra, 20 botons de bou novell , un tall de pernil una mica gruixut, mig quilo de galets, formatge grana padano, vi blanc, oli, sal i pebre.

Tallem la ceba i l'all ben petits i els sofregim a foc moderat amb poc oli i la cassola tapada, així amb el seu propi vapor es van fent i no hi hem de posar tant d'oli.

Anem tallant la resta de verdura a talls/daus d'un parell de centímetres. L'albergínia convé salar-la i mantenir-la damunt d'un escorredor, perdrà l'amargor.

Així que la ceba esdevingui transparent hi anem afegint les verdures, primer la pastanaga, passats uns minuts la resta, amb una copeta de vi blanc. Deixem que es vagi coent seguint a foc moderat i amb la cassola tapada.

Mentre, en una paella amb unes gotes d'oli ben calent marquem els botons, un parell de minuts per cada costat. Els reservem i els tallem, cada un en quatre talls. Tallem el pernil a daus i tot plegat ho afegim a les verdures, ho salpebrem.

A part, en una olla amb abundant aigua bullint amb sal i un raig d'oli coem els galets. Així que estiguin al dente, els passem amb les verdures. Ho remenem tot plegat, hi posem una bona quantitat de formatge ratllat i ja fora del foc, amb la cassola tapada ho deixem reposar durant un parell de minuts abans de servir.

Amb el nom de bou novell es coneix i comercialitza la carn de bou jove, de raça frisona, criat i engreixat íntegrament a la comarca del Pla de l'Estany. Els botons són petits bistecs russos d'uns 3 centímetres de diàmetre fets amb la carn picada de bou novell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada