diumenge, 28 de març del 2010

FIDEUS A LA CASSOLA DE TARDOR A PRIMAVERA


Avui en dia, la congelació d'aliments ens permet no només gaudir de tot una serie de productes durant tot l'any, sinó també de poder fer combinacions amb elements de diferents èpoques.

Ara que ja podem sortir al camp i recollir espàrrecs de marge per a consumir-los frescos, us proposo uns fideus a la cassola que a més porta carxofes, una fruita-flor-verdura d'hivern i bolets assortits, congelats des de la tardor.


Per quatre persones caldrà: quatre ales de pollastre, 150 grs. de cansalada, mitja lliura de gambes pelades, mitja lliura d'assortit de bolets, quatre carxofes, una ceba, un manat d'espàrrecs de marge, 150 grs. de tomàquet triturat, una lliura i mitja de fideus, brou de pollastre o de verdures, oli, sal, sucre i pebre negre.

Posem a sofregir el pollastre i la cansalada fins que agafin color i ho reservem.

En el mateix oli deixat temperar una mica i a foc suau comencem a sofregir la ceba fins que comenci a voler agafar color. Hi afegim les carxofes. Passats uns minuts hi afegim els bolets descongelats. Deixaran anar aigua, així que hagi reduït és el moment de posar-hi el tomàquet, una mica de sucre, sal i pebre.

Quan el sofregit estigui a punt hi posem les gambes, el pollastre, la cansalada i ho cobrim amb el brou. Així que arrenqui el bull hi posem els fideus. Passats cinc minuts hi posem els espàrrecs. Quan els fideus estiguin al dente, enretirem la cassola del foc i ho deixem reposar durant un parell de minuts abans de servir.

7 comentaris:

  1. la verdad es que tienen que estar muy buenos, y como bien dices los congelados si estan bien congelados nos sacan de muchos apuros, un saludo

    ResponElimina
  2. Déu-n'hi do de l'acompanyament d'aquests fideus, quasi els han deixat colgats, eh?. Segur que estaven per llepar-se els dits!

    ResponElimina
  3. Caram quin plat més bo!!! Com bé diu la Glòria, els fideus quasi no es veuen... Fa una mengera de por!!! Salutacions

    ResponElimina
  4. No els hi falta de res , oi en aquest fideus ...fins i tot i veig esparrecs?

    ResponElimina
  5. Angeles,

    Estic absolutament d'acord amb tu.
    Salut.
    * * * * * * *

    Glòria,

    A mesura d'anar sacsejant la cassola van anar quedant a sota.
    Salut.

    * * * * * * *

    Francesc,

    Es va acabar tot, hahaha.
    Salut.

    * * * * * * *

    Dolors,

    Quan els estava fent va arribar la meva dona amb un manat d'espàrrecs, i es clar, cap a la cassola.
    Salut.

    ResponElimina
  6. HOLA MANEL, GUAPO TU
    ELS FIDEOS A LA CASSOLA ESTÁN BONISSIM, I SI A SOBRE LI POSES AQUEST ESPÀRRECS TAN AUTENTICS,...EL RESULTAT UN 10

    PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  7. Susanna,

    Arròs, fideus,... són plats ben nostres, que admeten mil i una variants i per poca cura que hi posis en l'elaboració segur que sempre sembla que hagis fet curt, encara se'n menjaria una mica més.

    Passa una bona Setmana Santa.
    Petons.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.