Per a quatre persones en caldran dos pits de pollastre, una ceba tendra, pinya, una copa de vi blanc, sal, farina de tempura, aigua amb gas i oli.
Tindrem l'aigua amb gas a la nevera, com més freda millor ens anirà per a la tempura.
Tallem els pits de pollastre a tires màxim d'un parell de dits, ens en poden sortir sis de cada pit. Tallem la ceba tendra a talls petits aprofitant la part verda que estigui en bones condicions. En un bol posem el pollastre, la ceba, sal, una bona cullerada sopera de curri i el vi blanc i ho deixem marinar durant mitja hora.
Preparem la pasta de tempura amb la farina i aigua amb gas freda, ho remenem energicament fins a obtenir la consistència adequada, posant-hi un ganivet ha de quedar tacat i anar relliscant lentament.
Passem els talls de pollastre per la farina, encara que porti algun tall de ceba adherit no hi fa res, i ho fregim en oli ben calent, passant-ho a un plat amb paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.
A part llesquem la pinya, d'un parell de dits de gruix, traient-ne la pell i el cor. La fem a la planxa o en una paella antiadherent ben calenta, sense cap mena d'additiu fins que es caramelitzi amb el propi sucre de la fuita.
Amb raó m'havien parlat d'aquest blog en josep i la gloria del cafè de nit!, vaig tafanejant blogs a partir del seu i ara que entro al teu el seguiré d'aprop!(amb el teu permís...).Les receptes que hi he trobat són molt del meu gust.A reveure!Mercè-destapant cassoles.
ResponEliminaHola Mercè,
ResponEliminaSigues molt benvinguda.
Celebro que t'agradi alguna de les idees proposades.
Salut.
Manel.
Una recepta de pollastre molt bona, la copiaré, però de la seva nomes m`agrada el sabor, així que miraré de que no en porti cap tros.
ResponEliminaUna abraçada
Sion,
ResponEliminaÉs doncs qüestió d'escurar-ho bé abans de passar-lo per la farina.
Sí no, penso que no quedaria gens malament marinant-ho amb all tendre, si es que t'agrada.
Passa un gran dia. Salut.