divendres, 6 d’agost del 2010

POLLASTRE A L'ALLET


Per a quatre persones ens caldrà un pollastre a talls petits, tres patates, quatre grans d'all, un bitxo, julivert, vi blanc, oli, sal i pebre.

Pelem i tallem les patates a daus regulars i les fregim en oli força calent. Així que agafin color les reservem damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.

Salpebrem el pollastre i el posem a daurar en una paella amb una mica d'oli. L'anem girant de manera que agafi color uniformement. Aleshores hi posem els alls i el bitxo ben trinxats. Un parell de minuts més tard hi incorporem les patates i un got de vi blanc. Quan hagi reduït hi posem julivert trinxat i ja ho podrem servir.

Si no agradés massa picant, no posar-hi el bitxo.

14 comentaris:

  1. El pollastret amb gustet d'all, igual que el conill, és boníssim!La foto ho diu tot...Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Molt encertat el títol de la recepta, això de "l'allet", hi queda molt bé!. I el resultat, no cal dir que de primera!

    ResponElimina
  3. Mercè,
    Com molts d'aquests plats cuinats que porten patates al final ja no sé què té més bon gust.
    Passa uns bons dies. Salut.

    * * * * * * *

    Glòria,
    La veritat no recordo d'on ho he tret però no és de collita pròpia. Als llibres de cuina tradicional catalana que he consultat d'aquest plat ni en parlen... però és tan gustós!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Federica,
    Ti ringrazio tantissimo il commento.
    Ciao.
    Manel.

    ResponElimina
  5. HOLA MANEL, GUAPO TU

    SENSE PAURALES,....I SI EN SURT ALGUNA SERÀ D´AMOR..PER AQUESTA RECEPTA.....EN PRENG BONA NOTA

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  6. Susanna,
    Tant el pollastre com el conill d'aquesta manera estan boníssims.
    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina
  7. Uau, quina recepta més bona!!! M'encanta el pollastre i així encara més!!!

    ResponElimina
  8. Les receptes sencilles tenen un resultat excel·lent! com aquest pollastre!
    petons

    ResponElimina
  9. Francesc,
    Una recepta senzilla i tradicional... gairebé sinònim de bona. Salut.

    * * * * * * *

    Teresa,
    Ja t'asseguro que es va acabar ràpidament, més n'hi hagués hagut.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  10. I tan bo qué és!!!! a casa meva, que no són molt de pollastre els encanta!!! Jo no hi posava patates, pero ara les posaré, fan més plat!
    Petonets

    ResponElimina
  11. MaryLou,
    Les patates en són un bon complement perquè per un costat, tal com passa també amb l'arròs són productes que agafen molt bé el sabor d'allò en que han estat cuinats, i per un altre no és només un plat de carn exclusivament i xafades amb la mica de salseta estan boníssimes.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Eoooo !!!
    Que bo Manel !!! el pollastre m'encanta , encara que en mengés cada dia no m'han cansaria !!! hi si me'l fessis tu ja seria l'ostia !!!! jeje
    Petons

    ResponElimina
  13. Anna,

    Haver-ho dit, avui l'he tornat a fer. Ara ve el comentari: a la teva cuina o a la meva?, hahaha.
    Estàs convidada quan vulguis. Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.