dimarts, 29 de març del 2011

SÈPIA AMB PÈSOLS I ALLS TENDRES

Ara estem en la bona època pels pèsols frescos i els alls tendres i ens n'hem d'aprofitar.

Per a quatre persones he fet servir dos quilos de pèsols frescos del Maresme, un manat d'alls tendres, dues sèpies mitjanes, un tomàquet, una ceba grossa de Figueres, dos grans d'all, julivert, un got de vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Desgranem els pèsols; tallem els alls tendres, netegem les sèpies reservant-ne la salsa i les tallem a daus; trinxem la ceba ben petita i tallem a daus petits el tomàquet sense pell ni llavors, l'haurem escaldat en aigua bullent durant un minut.

En una cassola amb una mica d'oli, a foc viu, sofregim la sèpia, així que s'hagi begut l'aigua que desprèn, la reservem.

A la mateixa cassola, ara a foc suau sofregim la ceba fins que comenci a agafar color. Hi afegim el tomàquet i deixem que vagi confitant. Quan el tinguem a punt hi afegim la sèpia, els pèsols i els alls tendres i hi posem el vi blanc i deixem reduir. Aleshores hi posem aigua sense arribar a cobrir del tot i ho salpebrem. Deixem que vagi fent a poc a poc.

Mentre preparem una picada amb l'all, el julivert i la salsa de la sèpia. Ho deixatem amb un cullerot de l'aigua de la cocció i ho incorporem a la cassola. Ho deixem uns minuts que cogui tot plegat i ja podem servir.

14 comentaris:

  1. Mmmmm!! que bons aquests pesolets! Tens tota la raó, s'ha d'aprofitar-ne la temporada!

    ResponElimina
  2. una ricetta squisita piselli e seppie insieme sono eccezionali arricchiti con aglio fresco ancora più interessante....complimenti..
    by lia

    ResponElimina
  3. mmmmmm....deve essere veramente buonissimo!complimenti!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Tu ho has dit: s'ha d'aprofitar la temporada dels pèsols! Aquesta és una gran recepta per als de casa meva!

    ResponElimina
  5. A mi també m'agrada aprofitar els productes de temporada. Tinc uns pèsols a la nevera que em sembla que ja sé com acabaran, ben estofadets al costat d'una bona sípia!

    ResponElimina
  6. Oh, oh, oh, que boooooo! Precisament ahir vaig comprar un manat d'alls tendres. Feien una oloreta més bona, com aquest plat teu, ja sento la flaire.
    Salutacions!

    ResponElimina
  7. Un estofat de temporada la mar de gustos, amb els pèsols i els alls tendres Ummmm
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. que bona aquesta sípia, normalment la faig amb carxofetes, però em sembla que aquesta amb pesolets ha d'estar " de muerte"
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Un plat que combina aquells ingredients que més m'agraden... com sempre els teus plats sembla que en sento l'oloreta...Una abraçada.

    ResponElimina
  10. Hola Manel, guapo tu

    un plat de 10, només que a casa els i tinc que posar cigrons....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  11. Quin "platillo" més bo!!! els ingredients de temporada, el millor!
    Petonets

    ResponElimina
  12. Mestre Manel, un platillo del bo i millor de la terra, i tant que hem d´aprofitar els productes de temporada i més els pèsols i les faves que gaudir-ne en el seu esplendor ni que en trobem de congelats son un producte que al su temps són sabors celestials.
    Salud i una abraçada

    ResponElimina
  13. Sepia, guisantes y ajos tiernos, para relamerse este plato. Muy rico.
    Besos

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.