dimecres, 25 de juny del 2014

FILET DE PORC AL FORN AMB ALBERCOCS


Per a quatre persones ens caldrà 800 grs. de filet de porc, una  vintena de albercocs, una ceba tendra, pell de llimona, mantega, sucre, oli, sal i pebre.

Comencem preparant la salsa, rentem sota l'aixeta els albercocs, els partim per la meitat i traiem els pinyols. Reservem vuit dels albercocs i la resta els tallem a daus. Pelem la ceba tendra i la trinxem. Ratllem la pell d'un quart de llimona.

Posem un cassó a foc suau amb un petit raig d'oli on hi fem fondre una cullerada de mantega, seguidament hi afegim la ceba trinxada, anem remenant fins que transparenti, no hauria d'agafar color. Ara és el moment d'incorporar-hi els daus d'albercoc, la ratlladura de llimona, una cullerada de les de cafè de sucre, un polsim de sal i mig got d'aigua.

Quan els albercocs estiguin ben tous, ho passem pel got de la batedora i trinxem ben fi. Ho tornem al foc, molt suau, perquè acabi de reduir fins a tenir la textura de salsa desitjada.

Polim el filet de manera que no hi quedi gens de greix a la superfície, en fem quatre racions i les salpebrem. En un recipient apte per anar al forn hi posem un rajolí d'oli, el llom i les meitats d'albercoc reservades. Ho reguem amb un altre fil d'oli i enfornem a 200º. Als deu minuts girem tant la carn com la fruita i ho deixem entre cinc i deu minuts més, en funció del grau de cocció que desitgem.

Servim el llom amb la salsa d'albercocs i els albercocs fets al forn.

6 comentaris:

  1. Desprès de veure aquests plats teus amb aquestes fruites tan bones de temporada, tindre que posar-hi remei i cuinar-les amb carns
    Aquest plat es beu boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sión,
      Especialment la carn de porc s'avé amb les fruites i en aquesta època en tenim una gran varietat. El resultat és sorprenent,
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Què bona la combinació carn-fruita! té molt bona pinta!

    ResponElimina
  3. Ha de ser molt bo, amb la salsa de nespres, que manté aquell punt àcid i dolç que ajuda a desgrassar.El filet és una carn magnífica per fer al forn.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.