dimecres, 3 de febrer del 2016

ARRÒS CREMÓS DE CARXOFES AL PERFUM DE FARIGOLA

Els italians ens han ensenyat a fer grans arrosos amb ben pocs ingredients, un "risotto ai carciofi" és un magnífic primer plat de temporada. 

En no tenir a mà arròs de les varietats carnaroli, arborio o vialone nano, les pròpies del risotto, ho farem amb arròs bomba, aquest és el motiu pel què no parlo de risotto sinó d'arròs cremós. 


Per a quatre persones ens caldrà 320 grams d'arròs bomba, dues carxofes, una ceba de Figueres grossa, una branca de farigola fresca, llimona, mantega, formatge parmesà, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Pelem i polim les carxofes, els cors tallats a grills els mantenim en aigua i llimona perquè no ennegreixin. Separem unes fulles de farigola.

Posem una olla al foc amb gairebé dos litres d'aigua freda, amb els troncs i les fulles externes de la carxofa i la resta de farigola. Així que arrenqui el bull la mantindrem a foc suau durant uns tres quarts, així obtindrem el brou de carxofa i farigola.

Trinxem finament la ceba i la sofregim en una paella amb poc oli i a foc suau, remenant de tant en tant, fins que transparenti. Ara és el moment d'afegir-hi les carxofes, salpebrem i continuem el sofregit. Així que la carxofa estigui tova hi incorporem l'arròs, el deixem torrar durant un parell de minuts sense deixar de remenar. Hi posem mig got de vi blanc i deixem evaporar. 

Anem afegint el brou preparat, de cullerot en cullerot a mesura que el vagi absorbint. Remenem durant tota la estona, els primers set minuts a foc alegre, després abaixem la intensitat del foc i continuem la cocció durant deu minuts més. 

Apartem la paella del foc i hi posem una nou de mantega i parmesà ratllat. Ho remenem intensament per donar la cremositat al plat.

Servim l'arròs amb les fulles de farigola que tenim reservades.

10 comentaris:

  1. Facciamo a cambio piatto te prendi il mio e io il tuo..ottimo complimenti..
    Lia

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta, aquest arròs! Això de l'aroma de farigola m'ha encantat! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. La farigola es complementa molt bé amb la carxofa i el plat ho agraeix.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Només llegir-la ja m'ha agradat molt!!...La faré.
    Gràcies.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Que cremós es veu , i què bo amb la carxofa i ben perfumat! bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pocs elements i ben combinats.
      Bon cap de setmana, Teresa.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.