tag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post8748231213229832043..comments2023-10-29T10:59:05.500+01:00Comments on Els fogons del pare: ESTOFAT DE CARNSEl parehttp://www.blogger.com/profile/03455529246472279286noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-22410562537441075872010-05-08T17:43:51.133+02:002010-05-08T17:43:51.133+02:00Sión,
Demanen una mica de temps però el resultat ...Sión, <br />Demanen una mica de temps però el resultat és tant agraït!!<br />Una abraçada.El parehttps://www.blogger.com/profile/03455529246472279286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-7662102629751922962010-05-08T02:43:57.804+02:002010-05-08T02:43:57.804+02:00Que bons que son els estofats, i si podem despendr...Que bons que son els estofats, i si podem despendre’ns de recons encara millor<br />PetonsFem un moshttps://www.blogger.com/profile/01008796398927705561noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-81760794459342858352010-05-07T21:47:28.932+02:002010-05-07T21:47:28.932+02:00Hola Glòria,
No seria gens estrany ja que els est...Hola Glòria, <br />No seria gens estrany ja que els estofats estan bastant generalitzats, de fet és la cuina tradicional amb els elements disponibles a cada lloc.<br />El que té una bona anomenada és la "caldereta extremeña" feta o amb xai o amb cabrit. La cocció és bastant similar però o bé no hi posen patata o n'hi posen molt poca.<br />A Irlanda la patata i el xai són els dos productes més abundants. Jo soc un enamorat de l'estofat irlandès, "Irish stew", i aquest va ser el meu primer apunt al bloc. En un viatge a Irlanda el vaig tastar i repetir, i repetir...<br />Pel que fa a la barreja de diferents tipus de carns en un mateix guisat, aquí a la zona de Girona i l'Empordà són famosos els "platillos" que originalment es feien amb les peces menys valuadas com pedrers, colls, puntes de carn,... tot barrejat, ara han anat evolucionant i hi ha més "tall". Potser la principal diferència amb l'estofat és que els platillos porten picada.<br /><br />Caram, com m'he extés!. Passeu un bon cap de setmana.El parehttps://www.blogger.com/profile/03455529246472279286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-35266591515539705852010-05-07T20:43:33.651+02:002010-05-07T20:43:33.651+02:00Potser que l'estofat de xai també sigui molt p...Potser que l'estofat de xai també sigui molt popular a Extremadura?. En recordo un que vaig menjar a Trujillo, en un restaurant que es deia Casa Troya, ummmmmmm, que bo!.<br /><br />No he fet mai estofat d'aprofitament, és una bona idea!.Glòriahttps://www.blogger.com/profile/15041689937414287549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-47237557997262561182010-05-07T18:22:18.959+02:002010-05-07T18:22:18.959+02:00Hola Gemma,
El costelló tampoc li ha d'anar g...Hola Gemma, <br />El costelló tampoc li ha d'anar gens malament. <br />D'aquest plat potser el més entretingut és aconseguir que el tomàquet quedi ben concentrat, com més temps hi dediquem, el resultat millor serà; passat aquest punt és quëstió de deixar que vagi fent el xup-xup.<br />Salut.<br /><br />* * * * * * *<br /><br />Susanna, <br />Ostres nena quina enveja, sana eh!, del que expliques, sobretot de poder tenir una bona xerrada amb el mestre Lladonosa, tot un referent per aquells que estimem la cuina tradicional i ben feta.<br />Petons.<br /><br />* * * * * * *<br /><br />Mercè,<br />De petit em varen ensenyar que no s'havia de llençar res, per tant, val més treure'n el màxim partit possible, oi?.<br />Saps que m'encanta el nom del teu bloc, em porta molt bons records, algún dia te'n faré cinc cèntims.<br />Salut.<br />* * * * * * *<br /><br />Teresa,<br />A més del color, sempre impregna el plat amb el seu aroma, a mi m'hi agrada.<br />Els millors desitjos també per a tu. <br />Una abraçada.El parehttps://www.blogger.com/profile/03455529246472279286noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-51817337759855212272010-05-07T09:16:03.262+02:002010-05-07T09:16:03.262+02:00Quin estofat més bo! tens raó, d'un dia per l&...Quin estofat més bo! tens raó, d'un dia per l'altre encara són més bons! Tirar una mica de julivert per sobre no ho faig, però hi dona una xispa de color! ho faré!<br />Una abraçada i bon cap de setmana!Teresahttps://www.blogger.com/profile/15962411942246864623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-13532337590957764842010-05-06T22:30:13.307+02:002010-05-06T22:30:13.307+02:00Molt bé això d'aprofitar els talls i puntes qu...Molt bé això d'aprofitar els talls i puntes que ens queden sempre per la nevera.Però has fet un plat de luxe d'una colla de "retalls"...això sí que és saber-ne!A reveure manel.mercèhttps://www.blogger.com/profile/00774075524139563914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-4352670627660799492010-05-06T20:54:59.974+02:002010-05-06T20:54:59.974+02:00HOLA MANEL ,GUAPO TU
QUIN PLAT MES BO, A CASA ELS...HOLA MANEL ,GUAPO TU<br /><br />QUIN PLAT MES BO, A CASA ELS I ENCANTEN ELS ESTOFATS AMB UNES BONES PATATONES,..ADMIRO AL SR. JOSEP LLADONOSA, VAIG TENIR EL GRAN PLAER DE CONEIXEL PERSONALMENT, VAREM PARLAR EN DIFERENTS OCASIÓNS I FINS I TOT TING UN LIBRE D´ELL DEDICAT...TOT UN LUXE..<br /><br />PETONETS SUSANNAEn Roc a la Cuinahttps://www.blogger.com/profile/01267953621534304429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1605861787316550894.post-36984082768511536372010-05-06T18:20:53.067+02:002010-05-06T18:20:53.067+02:00Que bo, que bo i que bo, Manel! Aquests plats agra...Que bo, que bo i que bo, Manel! Aquests plats agraden a tothom. Jo sempre ho faig amb costelló de porc però aquest és un estofat de festa major, molt més laboriós, i segur que amb un gran resultat a taula. En prenc nota perqué el pròxim el faré així.<br />Salut!Anonymousnoreply@blogger.com