dimarts, 6 de juliol del 2010

POPETS AMB SAMFAINA




Per a quatre persones he necessitat un quilo de popets, una ceba grossa, un pebrot, una albergínia, 4 grans d'all, un quart de quilo de tomàquet triturat, herbes provençals, julivert, oli, sucre i sal.

Netegem bé els popets traient-los la boca i els ulls. Tallem la ceba a juliana i l'albergínia i el pebrot a tires allargades. Llesquem els alls.

Posem els pops en una cassola amb unes gotes d'oli, tapada i deixem que es vagin fent amb la pròpia aigua que desprenen. Quan estiguin ben tendres els reservem.

Comencem a preparar la samfaina. En una cassola amb poc oli i a foc moderat sofregim la ceba. Quan comenci a agafar color hi afegim els alls. Un parell de minuts més tard hi incorporem el pebrot i passats uns minuts l'albergínia. Quan la verdura estigui ben tova hi posem el tomàquet, una cullerada petita de sucre, sal i les herbes. A foc suau deixem anar concentrant. Quan quedi sec hi posem una tassa d'aigua, els pops i continuem la cocció tot plegat uns minuts més.

Abans de servir hi posem julivert trinxat per sobre.

Aquest plat pot funcionar molt bé com a tapa.

11 comentaris:

  1. Nuestra cocina tiene muchos platos de salsas, por eso esta receta la apreciamos tanto.
    Fenomenal !!!
    Abrazos.
    Sara

    ResponElimina
  2. Molt bons!!! però jo sempre que he fet popets m'han quedat durs, no sé el que faig malament.
    Provaré la teva recepta.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Per favor, per favor.....ai´`o es irresistible!!!!
    Un 10!!! perquè no hi ha mès punts.
    Un petó.

    ResponElimina
  4. mmmmmm mi ci tufferei dentro lo buonooooooo il babà scende Che mi ... Prestiti in me prend la Tua ricetta ..
    Abbraccio da Lia

    ResponElimina
  5. Bona combinació! Ja se'm fa la boca aigua!!!
    La propera vegada que compri popets els cuinaré amb samfaina.
    Moltes gràcies, chef.

    Glorieta, Valldoreix.

    ResponElimina
  6. això ho haig deprobar que tinc molta verdura de l'hort dels sogres

    petons

    ResponElimina
  7. Ahir vaig fer popets encebats, aquests amb samfaina també tenen bona pinta!!

    La meva coca de cireres compta amb tu dissabte!
    Gràcies

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Poca cocció per als popets, com per als calamars, perquè no s'endureixin?. La samfaina m'agrada taaaaaaant!

    ResponElimina
  9. ,
    Sono davvero buoni.
    Ciao.

    * * * * * * *

    Sara,
    Una bona salsa dóna alegria al plat.
    Salut.

    * * * * * * *

    MaryLou,
    Si el pop és fresc queda tendre fàcilment. Alguna vegada comprats a la peixateria d'un supermercat, on ningú et garanteix res, he tingut algún fracàs.
    Petons.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Guarda algún punt per un altra dia, hahaha. Gràcies. Una abraçada.

    * * * * * * *

    Lia,
    Prego!.
    Sono ben onotaro per le tue parole.
    Ciao.
    Manel

    * * * * * * *

    Glorieta de Valldoreix,
    Benvinguda.
    Pensa que l'èxit és que els popets siguin del pòsit de Llançà.
    Petons.

    * * * * * * *

    Lídia,
    Quina sort tenir verdura acabada de collir.
    No hi ha color.
    Petons.

    * * * * * * *

    Dolça,
    Ja els pots fer un altra dia, te'ls recomano.
    Dissabte estaré al teu costat.

    * * * * * * *

    Glòria,
    Si són petits així que s'han begut l'aigua que deixen anar ja estan a punt. Pops amb samfaina no és un plat habitual però n'hi ha per sucar-hi pa, (en sentit figurat i real).
    Salut!

    ResponElimina
  10. Ara mateix començaria a sucar-hi pa, han d’estar deliciosos, doncs no els he fet mai amb sanfaina, provare
    Una abraçada

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.