Per a quatre persones he fet servir dos quilos de pèsols frescos del Maresme, un manat d'alls tendres, dues sèpies mitjanes, un tomàquet, una ceba grossa de Figueres, dos grans d'all, julivert, un got de vi blanc sec, oli, sal i pebre.
Desgranem els pèsols; tallem els alls tendres, netegem les sèpies reservant-ne la salsa i les tallem a daus; trinxem la ceba ben petita i tallem a daus petits el tomàquet sense pell ni llavors, l'haurem escaldat en aigua bullent durant un minut.
En una cassola amb una mica d'oli, a foc viu, sofregim la sèpia, així que s'hagi begut l'aigua que desprèn, la reservem.
A la mateixa cassola, ara a foc suau sofregim la ceba fins que comenci a agafar color. Hi afegim el tomàquet i deixem que vagi confitant. Quan el tinguem a punt hi afegim la sèpia, els pèsols i els alls tendres i hi posem el vi blanc i deixem reduir. Aleshores hi posem aigua sense arribar a cobrir del tot i ho salpebrem. Deixem que vagi fent a poc a poc.
Mentre preparem una picada amb l'all, el julivert i la salsa de la sèpia. Ho deixatem amb un cullerot de l'aigua de la cocció i ho incorporem a la cassola. Ho deixem uns minuts que cogui tot plegat i ja podem servir.
Mmmmm!! que bons aquests pesolets! Tens tota la raó, s'ha d'aprofitar-ne la temporada!
ResponEliminauna ricetta squisita piselli e seppie insieme sono eccezionali arricchiti con aglio fresco ancora più interessante....complimenti..
ResponEliminaby lia
mmmmmm....deve essere veramente buonissimo!complimenti!!!!!!!!!
ResponEliminaTu ho has dit: s'ha d'aprofitar la temporada dels pèsols! Aquesta és una gran recepta per als de casa meva!
ResponEliminaA mi també m'agrada aprofitar els productes de temporada. Tinc uns pèsols a la nevera que em sembla que ja sé com acabaran, ben estofadets al costat d'una bona sípia!
ResponEliminaOh! que booooo !!
ResponEliminaPetonets
Oh, oh, oh, que boooooo! Precisament ahir vaig comprar un manat d'alls tendres. Feien una oloreta més bona, com aquest plat teu, ja sento la flaire.
ResponEliminaSalutacions!
Un estofat de temporada la mar de gustos, amb els pèsols i els alls tendres Ummmm
ResponEliminaUna abraçada
que bona aquesta sípia, normalment la faig amb carxofetes, però em sembla que aquesta amb pesolets ha d'estar " de muerte"
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Un plat que combina aquells ingredients que més m'agraden... com sempre els teus plats sembla que en sento l'oloreta...Una abraçada.
ResponEliminaHola Manel, guapo tu
ResponEliminaun plat de 10, només que a casa els i tinc que posar cigrons....
mil petonets Susanna
Quin "platillo" més bo!!! els ingredients de temporada, el millor!
ResponEliminaPetonets
Mestre Manel, un platillo del bo i millor de la terra, i tant que hem d´aprofitar els productes de temporada i més els pèsols i les faves que gaudir-ne en el seu esplendor ni que en trobem de congelats son un producte que al su temps són sabors celestials.
ResponEliminaSalud i una abraçada
Sepia, guisantes y ajos tiernos, para relamerse este plato. Muy rico.
ResponEliminaBesos