Per a quatre persones ens caldrà un pollastre, vuit escamarlans, una ceba grossa o dues de petites, tres grans d'all, tres tomàquets madurs, ametlles, avellanes, julivert, llorer, vi ranci, farina, sal i pebre.
Tallem el pollastre en vuit talls, el salpebrem i enfarinem.
Posem tres cullerades d'oli en una cassola ampla i enrossim el pollastre. El reservem. Fem el mateix ràpidament amb els escamarlans.
Pelem i trinxem las cebes, escaldem els tomàquets i els traiem la pell i les llavors.
Si hi ha excés d'oli a la cassola en traiem, no ens en caldrà gaire. Sofregim a foc suau la ceba, quan hagi transparentat hi afegim el tomàquet i continuem el sofregit fins que estigui ben concentrat, si cal hi afegim una tassa d'aigua.
Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una cullerada generosa de farina, una copa de vi ranci i, tot remenant, deixem que redueixi. Ara és el moment d'incorporar-hi el pollastre, un parell de fulles de llorer, sal i gairebé cobrir-ho amb aigua. Deixem coure a foc suau durant uns tres quarts d'hora.
Preparem la picada amb els alls, el julivert i un manat d'ametlles i avellanes torrades. Ho deixatem amb el propi suc de la cocció.
Passat el temps indicat hi afegim els escamarlans i la picada. Rectifiquem, si cal, de sal i ho deixem coure tot plegat uns minuts més.
Aquí tenim un plat de festa major! Boníssim.
ResponEliminaPtnts
Glòria
I tant, de festa grossa.
EliminaFa anys vaig publicar el pollastre amb gambes vermelles, aquest pla d'avui és el seu cosí germà.
Una abraçada.
Una estupenda receta.
ResponEliminaEnhorabuena.
Gracias, Pitt
EliminaMe llevó su tiempo traducirlo pero por Vos
ResponEliminacualquier cosa jajaja
un abrazo desde Miami
Me gusta la receta pero es demasiado compleja para comerla en 5 minutos
Lo bueno no hay porqué liquidarlo en cinco minutos, verdad?
EliminaMe encanta tu español. Un beso desde Miami
ResponElimina