Continuo amb els dolços-salats, si a l'entrada anterior proposava un pastís amb truita, en aquesta farem un braç de gitano on la truita hi té també un paper important.
Com a l'altra recepta, partint de la idea original, en aquest cas la truita, podem posar-hi una gran varietat de farciment, en funció del que més agradi i/o del que tinguem a mà. Avui farceixo el braç amb pernil dolç, porro, albergínia i formatge.
Per a quatre persones ens caldrà: tres patates, una ceba, tres ous, un porro, una albergínia, un gra d'all, pernil dolç, 75 grams de formatge ratllat, oli, sal i pebre.
Comencem escalivant l'albergínia. L'untem amb oli, l'emboliquem en paper d'alumini i enfornem a 200º fins que, en prémer-la estigui tova. La pelem i trinxem la carn.
Trinxem el porro i l'all i ho sofregim en una paella amb una mica d'oli fins que transparenti. Hi incorporem l'albergínia, ho barregem bé, salpebrem i continuem la cocció durant uns minuts més.
Pelem la ceba i les patates i les trinxem molt finament o bé les ratllem, jo he ratllar la patata i trinxat la ceba.
En una paella amb un petit raig d'oli sofregim la ceba fins que comenci a transparentar, moment en el que hi afegim la patata i un polsim de sal. Continuem la cocció fins que la patata estigui ben tova. Deixem temperar abans de barrejar-ho amb els ous batuts.
Folrem amb paper de forn una safata plana i hi posem la barreja d'ou, patata i ceba formant un rectangle. Ho enfornem a 180º durant 9-10 minuts, ha d'haver quallat.
Ho traiem del forn i disposem a sobre llesques de pernil dolç, sense que arribin a l'amplada del rectangle. Damunt hi posem el porro i l'albergínia i finalment el formatge ratllat.
Ho enrotllem formant el braç, per fer-ho ens ajudem del paper de forn.
El tornem a enfornar fins que agafi una mica de color i alhora haurà fos el formatge.
Wau!! pinta molt bé, molt original el nom !
ResponEliminaOfereix tot un món de possibilitats.
EliminaBon dia Manel,
ResponEliminaPlats per trobades o per un dia qualssevol.
No he fet mai aquest braç.
Un abraçada,
Fina
Així és, Fina, es pot preparar amb antelació i la idea no deixa de sorprendre.
EliminaUna abraçada.
Això és una proposta ideal per a les properes revetlles.
ResponEliminaApuntada i pendent de fer-la
Ptnts
Glòria
Per aquesta mena de celebracions és una proposta ideal.
EliminaUna abraçada.
·.
ResponEliminaMe he entretenido paseando por tus recetas. La verdad es que son muy interesante, y distintas de las habituales. Tomamos nota, que alguna haremos.
Las ilustras bien y las detallas muy bien.
Una abrazo Manel.
.·
ñOCO Le bOLO: La Mirada Ausente · & · Cristal Rasgado
·
Si alguna es de vuestro agrado, me doy por satisfecho.
EliminaUn abrazo.
Bom dia, sugestão perfeita e fácil de cozinhar, certamente saborosa, vou registar a receita.
ResponEliminaBom domingo e semana,
AG
Estic segur que us agradarà, António.
EliminaBenvingut a taula.