Aquesta recepta de bacallà amb mel, panses i pinyons és fàcil i ràpida de preparar amb un resultat exquisit.
Per a quatre persones ens caldran quatre talls de llom de bacallà, una ceba, un manat de panses sense pinyol i un altre de pinyons, mel, brou de peix, pebre vermell dolç, farina, oli i sal.
Dessalem el bacallà tenint-lo trenta hores en remull en aigua que canviem un parell de vegades al dia.
L'assequem bé i enfarinem. El fregim per tots costats en abundant oli calent. El reservem damunt de paper de cuina perquè perdi l'excés d'oli.
Pelem i trinxem la ceba que sofregim a foc moderat a la mateixa paella a la que hem tret la major part d'oli. Quan transparenti salpebrem lleugerament i hi incorporem dues cullerades soperes de mel, les panses, els pinyons i una cullerada petita de pebre vermell.
Ho remenem durant uns segons abans de posar-hi tres cullerots de brou de peix. Deixem coure durant gairebé un quart i hi afegim el bacallà amb la pell cap avall. Continuem la cocció durant cinc minuts més tot sacsejant la paella de tant en tant per evitar que s'enganxi i remullant-lo amb la pròpia salsa. Si quedéssim curts hi afegim una mica més de brou.
El bacallà, m'agrada de qualsevol manera, però així, és una delícia.
ResponEliminaSóc dels teus, Lolines.
EliminaMmm qué buena pinta tiene.
ResponEliminaUn beso.
Un plato que no defrauda.
EliminaUn abrazo.
Se me hace la boca agua mirando tu fotos
ResponEliminaGracias, Trini
EliminaBona nit Manel,
ResponEliminaAra hauré de provar aquesta versió sembla més gormand i complerta.
Vaig publicar una més senzilla.
Fins aviat.
Una abraçada,
El bacallà i la mel lliguen bé i això ja se sap des de fa segles.
EliminaUna abraçada.
Bon dia,
EliminaDoncs si! :)
Gràcies Manel,
Bon cap de setmana!
Hola Manel,
ResponElimina¡Com m'agrada el bacallà!.
Encara haig de probar una recepta amb bacallà que no m'agradi :)
Diuen que a Portugal tenen una recepta per cada dia de l'any.
Jo amb mig any tindira prou: per dinar i per sopar, BACALLÀ, jejejeje
Salutacions i bon cap de setmana :)
Bon dia Eulàlia,
EliminaJo també en sóc un entusiasta, en menjar fora si veig bacallà a la carta ja no miro res més.
Una abraçada.
Hola Manel! Avui per dinar l'he fet i he deixat "epaté" el meu company. Es pensava que només el sabia fer ell el bacallà... Recepta boníssima com alguna altra que he provat de les teves com la coca amb albergínia, porro i sardines que repetiré aviat.
ResponEliminaMoltes gràcies!!!
Elisenda