Aquest plat és molt complert, un mar i muntanya per sucar-hi pa. La combinació d'ingredients és molt saborosa.
Per a quatre persones necessitarem 300 grams de carn picada de porc i de vedella, un manat d'espinacs, un ou, 12 gambes mitjanes, tres pomes, tres cebes, tres grans d'all, pa, llet, farina, brou de verdures, llimona, oli, sal i pebre.
Netegem els espinacs, els escaldem ràpidament en aigua bullint, els deixem temperar damunt d'un escorredor per tal de que perdin el màxim d'aigua i els trinxem a ganivet.
Traiem la crosta d'una llesca de pa grossa o dues de mitjanes i el remullem amb llet. Pelem i trinxem dos grans d'all.
En un bol posem la carn picada, els espinacs, l'ou, l'all, el pa remullat amb llet, sal i pebre. Ho barregem bé, formem les mandonguilles, les enfarinem i fregim en oli ben calent fins que comencin a agafar color, acabaran de coure a la cassola. Les reservem damunt de paper de cuina per tal de que perdin l'excés d'oli.
Pelem les cebes i les tallem a juliana.
Pelem i traiem els cors de les pomes i de cadascuna d'elles en fem 10-12 talls. Les mullem amb suc de llimona per evitar que s'oxidin.
Pelem les gambes tot reservant els cossos. Posem dues cullerades d'oli en una cassola i sofregim l'altra gra d'all sencer, els caps i les pells de les gambes tot prement-les per extreure'n la substància. Passats uns minuts colem l'oli amb sabor a gamba i el tornem a la cassola, hi afegim la ceba sofregint-la a foc moderat fins que agafi un bonic color daurat.
Ara hi incorporem les mandonguilles i les cobrim amb el brou de verdures, salpebrem i deixem coure durant uns vint minuts.
Ha arribat el moment de posar-hi la poma i un parell de minuts més tard les gambes. Remenem i deixem coure durant cinc minuts més.
Aquest és d'aquells plats que guanyen amb el repòs. Només ens caldrà escalfar-ho abans de servir.
Quines mandonguilles tan bones.
ResponEliminaPer llepar-se els dits.
No en quedarà ni una...
EliminaBoa tarde amigo! bem....não conheço a sugestão, certamente que é óptima com bom sabor, vou ter que experimentar.
ResponEliminaAG
Tenho certeza que você vai gostar, António
EliminaUn plat exquisit! que bones són :)
ResponEliminaTambé poso meitat.
Gràcies Manel.
Bona setmana!
Abraçada,
Fina
Gràcies, Fina, i una abraçada.
EliminaQue rico tiene que estar. Un saludo desde Almería
ResponEliminaRico y completo.
EliminaUn abrazo
Quin plat més complert!
ResponEliminaHa de ser boníssim.
Ptnts
Glòria
La combinació d'ingredients el fa un plat molt saborós.
EliminaUna abraçada.
Bom dia, suas sugestões são sempre gostosas, esta não foge à regra, vou arquivar para mais tarde saborear.
ResponEliminaAG