Per a quatre-sis persones ens caldran dos filets de porc, 200 grams de xampinyons, dues cebes grosses de Figueres, mostassa a la mel, crema de llet, brou de pollastre o de verdures, orenga, vi ranci, oli, farina, sal i pebre.
Tallem els filets a rodanxes d'un centímetre de gruix. Salpebrem i en una paella amb un parell de cullerades d'oli els fem pels dos costats. Reservem.
Pelem i trinxem les cebes. Netegem i llesquem els xampinyons.
A la mateixa paella sofregim la ceba a foc moderat fins que comenci a enrossir. Ara hi incorporem els xampinyons, salem lleugerament, i continuem la cocció fins que hagin absorbit l'aigua que deixen anar.
Ara hi afegim una cullerada curulla de farina, remenem durant un parell de minuts i hi posem una tassa de vi ranci. Deixem evaporar l'alcohol, ho cobrim amb el brou i esperem a que redueixi a la mitat.
En aquest moment hi posem un petit raig de crema de llet i una cullerada de mostassa a la mel. Remenem abans de tornar la carn a la paella, hi afegim orenga i deixem coure tot plegat durant quatre-cinc minuts més.
Servim de seguida.
Una recepta de sempre i que agrada molt.
ResponEliminaA casa sense crema de llet i enlloc de farina picada d'avellanes i carquinyolis...és la marca de casa meva 😄
Ptnts i bona revetlla!
Glòria
Sí senyora, una bona variant.
EliminaUna abraçada, Glòria.
Bom dia, filetes convidativos a saborear, sem duvida é uma excelente refeição bem acompanhada com vinho tinto de preferência Alentejano.
ResponEliminaAG
Sem dúvida, um excelente vinho para acompanhar o prato.
EliminaObrigado, António.
Bon dia, Manel,
ResponEliminaIntentaria fer-lo!
Els xampinyons es veuen molt bons.
Gràcies! Bona setmana i poca calor si pot ser!
Abraçada,
Segurament no és un plat adient per a dies de tan forta calorada.
EliminaUna abraçada