dimarts, 18 de juny del 2019

FILET DE PORC AMB XAMPINYONS I SALSA DE MOSTASSA

Per a quatre-sis persones ens caldran dos filets de porc, 200 grams de xampinyons, dues cebes grosses de Figueres, mostassa a la mel, crema de llet, brou de pollastre o de verdures, orenga, vi ranci, oli, farina, sal i pebre.


Tallem els filets  a rodanxes d'un centímetre de gruix. Salpebrem i en una paella amb un parell de cullerades d'oli els fem pels dos costats. Reservem.

Pelem i trinxem les cebes. Netegem i llesquem els xampinyons.

A la mateixa paella sofregim la ceba a foc moderat fins que comenci a enrossir. Ara hi incorporem els xampinyons, salem lleugerament, i continuem la cocció fins que hagin absorbit l'aigua que deixen anar.

Ara hi afegim una cullerada curulla de farina, remenem durant un parell de minuts i hi posem una tassa de vi ranci. Deixem evaporar l'alcohol, ho cobrim amb el brou i esperem a que redueixi a la mitat.

En aquest moment hi posem un petit raig de crema de llet i una cullerada de mostassa a la mel. Remenem abans de tornar la carn a la paella, hi afegim orenga i deixem coure tot plegat durant quatre-cinc minuts més.

Servim de seguida.


6 comentaris:

  1. Una recepta de sempre i que agrada molt.
    A casa sense crema de llet i enlloc de farina picada d'avellanes i carquinyolis...és la marca de casa meva 😄

    Ptnts i bona revetlla!
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí senyora, una bona variant.

      Una abraçada, Glòria.

      Elimina
  2. Bom dia, filetes convidativos a saborear, sem duvida é uma excelente refeição bem acompanhada com vinho tinto de preferência Alentejano.
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sem dúvida, um excelente vinho para acompanhar o prato.
      Obrigado, António.

      Elimina
  3. Bon dia, Manel,
    Intentaria fer-lo!
    Els xampinyons es veuen molt bons.
    Gràcies! Bona setmana i poca calor si pot ser!
    Abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament no és un plat adient per a dies de tan forta calorada.

      Una abraçada

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.