dimecres, 4 de novembre del 2009

PURÉ DE PATATA I SOBRASSADA AMB SALSA DE TOMÀQUET CASOLANA


Per a quatre persones ens cal, per al puré: 1 quilo de patates, mitja lliura de sobrassada, mantega, mel, sal, pebre i formatge ratllat per gratinar; i per a la salsa, mig quilo de tomàquets madurs, unes cotnes de cansalada, un porro, una ceba, una pastanaga, 2 grans d’all, farigola, llorer, farina, oli, sal, sucre i brou de carn o de gallina.

En una cassola amb una cullerada d’oli sofregim les cotnes de cansalada. Així que estiguin rosses hi afegim les verdures (pastanaga, porro, ceba i all) tallats a grans trossos, així com una branca de farigola i un parell de fulles de llorer. Quan agafi color hi afegim els tomàquets també a trossos, sal i sucre i a foc suau ho deixem concentrar. Seguidament hi posem una cullerada sopera de farina tot remenant-ho bé durant un parell de minuts. En aquest punt ho cobrim amb el brou i a foc moderat ho deixem coure tot plegat durant una hora.

Enretirem la cansalada i les herbes i ho passem tot pel colador xinès i ho tornem a fer arrancar el bull, tot rectificant, si cal, de sal.

En una olla bullim les patates amb pell fins que estiguin cuites. Les deixem temperar, pelem i passem pel passapurés. En un bol barregem la patata amb una cullerada de mel, mantega, sal i pebre.

En una paella amb unes gotes d’oli sofregim lleugerament la sobrassada.

Untem un motlle amb mantega i l’emplenem fins a la meitat amb puré de patata, hi posem una capa de sobrassada i ho acabem de cobrir amb més patata. Ho enfornem a 180º durant uns 10 minuts, aleshores ho cobrim amb formatge ratllat i gratinem.


Emplatem una base de salsa de tomàquet i a sobre hi posem el puré gratinat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.