diumenge, 17 de gener del 2010

LLOBARRO A LA MANDARINA


Avui he preparat aquest llobarro gairebé com a plat únic, acompanyat d'una amanida. Sí hagués estat només un segon plat amb la meitat dels ingredients n'hi hagués hagut suficient.

Per a quatre persones m'han calgut 4 llobarros, 6 patates, dues cebes, dues mandarines, mig got de vi blanc, un got de brou de peix, oli, sal i pebre.

Als llobarros els he tret l'escata, els budells i les ganyes. La ceba l'he tallada a juliana fina, les patates a llesques de menys d'un centímetre de gruix. De les mandarines, amb un microratllador, he ratllat la pell, només la part pigmentada ja que la part blanca amargueja.

En una safata per anar al forn he col·locat una base de ceba, a sobre les patates, sal, pebre, el brou de peix i el vi, i ho he enfornat a 180º durant gairebé 20 minuts.

Mentre he col·locat els grills de les mandarines al forat ventral dels llobarros, així com la ratlladura de la mandarina, per dins i per sobre i ho he salat

He posat els llobarros damunt les patates regats amb un raig d'oli i altre cop al forn. Passat un quart d'hora he apagat el forn i ho he deixat cinc minuts més amb el calor residual.

4 comentaris:

  1. Ha de ser una recepta boníssima. Trobe molt curiós usar mandarines per a donar-li sabor. Com que en tinc a casa, potser les usaré per a fer-ne algun plat similar. Això del "microratlldor" em té una mica intrigat. Què és? Un rall especial? Salutacions.

    ResponElimina
  2. Bon dia Francesc. El llobarro és un peix de carn molt fina i va quedar realment bó. Estic segur que quedaria igualment bé amb altres tipus de peix blanc.

    A casa en diem així al petit ratllador que usem pel formatge i té les dents petites i molt juntes, aquí en pots veure una imatge.

    http://media.photobucket.com/image/ratllador/marcalpena/IMGP1200.jpg

    Salut.

    ResponElimina
  3. Aquest pop ...i aquest llobarro ...ummmm, em donen ganes de copiar.lo per el meu bloc..
    Felicitats , PARE

    ResponElimina
  4. ELS PEIXOS, tu ja saps millor que ningú que per a un peix fet al forn el més important és que sigui com més fresc millor... el demés ja no té gaire secret.
    M'agrada anar probant combinacions diferents.
    Tu mateixa... fes el que et sembli bé, a mi m'està també bé.

    Una abraçada.
    Manel.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.