Per a quatre persones ens caldrà: vuit talls de bacallà, quatre patates grans, sis grans d'all, una ceba grossa, dues cullerades de tomàquet triturat, una llesca de pa, ametlles, avellanes, brou de peix, oli, farina, sal i pebre.
Primerament ens caldrà dessalar el bacallà. El tindrem tres dies en aigua a la nevera, canviant-la cada dotze hores.
En una cassola prou gran perquè ens hi càpiga bé el bacallà, escalfem quatre cullerades d'oli i hi fregim els alls pelats i la llesca de pa. Així que agafin color els separem i juntament amb els fruits secs en farem una picada.
A la mateixa cassola fregim ràpidament els talls de bacallà que haurem enfarinat. També el reservem.
Ara, amb el foc més baix comencem sofregint la ceba trinxada, la remenem sovint. Quan hagi canviat de color hi posem el tomàquet, salpebrem i continuem fent el sofregit.
Mentre pelem les patates i les trenquem, sense acabar-les de tallar amb el ganivet. Quan tinguem el sofregit enllestit hi incorporem les patates i la picada, ho cobrim amb el brou de peix. Passat un quart d'hora hi posem el bacallà amb la pell cap a baix i continuem la cocció durant 8-10 minuts més. De tant en tant sacsegem la cassola perquè es mesclin bé tots els gustos -per no trencar el bacallà, no ho remenem amb cap estri de cuina-.
Deixem reposar abans de servir.
Aquest és d'aquells plats que si els preparem amb antelació guanyen en gust. Aleshores només ens caldrà tornar-ho a escalfar.
se ti dico che ho l acquolina in bocca a vedere questa piatto mi credi...!? e davvero succulente
ResponEliminalia
Questo è un piatto da intingeri del pane, in cui le patate sono così buone come il baccalà
EliminaNo he cuinat mai el bacallà d'aquesta manera, s'haurà de provar perquè ha de ser boníssim!
ResponEliminaAquest plat combina la manera de fer d'un bon suquet amb la melositat del bacallà, sí, el resultat és per sucar-hi pa.
EliminaHe preparat el bacallà de moltes maneres però mai així, deu d’estar boníssim, amb el teu permís queda anotada a pendents
ResponEliminaUna abraçada
El suquet de bacallà no és massa conegut. El vaig tastar no fa massa dies i m'hi vaig posar de seguida, em va entusiasmar.
EliminaUna abraçada.
No l' he fet mai el bacallà en suquet... però em sembla que ho solventaré ben aviat perquè té un aspecte magnífic!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Totes les mancances tinguessin tan fàcil solució, oi?
EliminaPetons.