Per a quatre persones ens caldrà una dotzena de costelles, quatre patates mitjanes, una taronja, dos grans d'all, mel, romaní, vi blanc sec, oli, sal i pebre.
En el got de la batedora elèctrica posem el suc d'una taronja, dos grans d'all pelats, les fulles d'una branca de romaní, dues cullerades soperes de mel, una tassa d'oli, sal i pebre. Ho triturem bé.
Bullim les patates amb pell durant uns vint minuts en abundant aigua salada.
Tallem les costelles en blocs de tres, si no és que ja hem dit que ens ho facin així a la carnisseria. Les rentem i assequem amb paper de cuina, seguidament les salpebrem i amb un pinzell les untem amb el preparat anterior.
Ho enfornem a 190º durant deu minuts. Tornem a pintar la carn i la girem i continuem la cocció durant deu minuts més, ara amb el forn de baix i de dalt alhora. Tornem a pintar la carn, la tornem a girar i incorporem a la platera les patates tallades per la meitat. Continuem la cocció, ara només amb el forn de baix, durant uns altres deu minuts.
Amb aquest procés aconseguirem que la carn quedi cruixent de fora i rosada per dins. Si la volguéssim més cuita, continuaríem la cocció durant uns minuts més.
Apartem la carn i les patates i desglacem els cucs de cocció afegint-hi una copa de vi blanc. Deixem reduir la salsa.
Servim les costelles amb les patates i ho reguem amb la salseta de la cocció.
Aquest és un d'aquells plats que m'agrada menjar el dissabte quan tornem de fer una bona caminada per la muntanya!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Si hi ha gana, encara millor. Ja tens raó, ja.
EliminaUna abraçada.
Unes costelles de luxe!! crec que sense gana també baixarien... i a sucar pa!!! bona setmana!
ResponEliminaBones, bones
EliminaQue ricas , tomo buena nota de tu receta
ResponElimina.Acabo de descubrir tu blog y me quedo por aqui.
Una abraçada.
Muy bienvenida, tienes siempre la puerta abierta.
EliminaUna abraçada