dijous, 12 de juny del 2014

GALTES DE PORC AMB DÀTILS

La carn de porc en general i les galtes, amb la seva melositat, en particular, combinen molt bé amb la dolçor que aporten els fruits secs. La proposta d'avui és de combinar-les amb dàtils, el resultat és espectacular.


Per a quatre persones ens caldran quatre galtes, dues cebes, tres pastanagues, tomàquet triturat, una nyora, setze dàtils, llorer, brou de carn, sucre, farina, oli, sal i pebre.

El primer pas és el d'hidratar en aigua tèbia la nyora, la hi tindrem una hora llarga.

Netegem i polim les galtes i les salpebrem. Trinxem la ceba, no cal que sigui massa fina, pelem i tallem les pastanagues.

En una cassola amb un raig d'oli enrossim les galtes. Les reservem.

A la mateixa cassola, a foc més suau, fem el sofregit. Comencem per la ceba, quan agafi color hi afegim la pastanaga i quan aquesta estigui al seu punt hi incorporem quatre cullerades de tomàquet triturat, dues cullerades de cafè de sucre, sal, pebre i dues fulles de llorer. Continuem la cocció fins que quedi ben caramel·litzat, és important dedicar-hi temps i fer-ho a foc lent.

Ara és el moment de posar-hi un parell de cullerades de farina, remenar durant un parell o tres de minuts i reincorporar les galtes a la cassola, amb la carn de la nyora i mig cobrir-ho amb brou de carn. Tapem la cassola i deixem coure durant tes quarts. De tant en tant girem les galtes.

Traiem novament les galtes i el llorer. Passem tot el sofregit i el líquid de la cocció per la batedora elèctrica i després pel colador xinès.

Tornem la carn a la cassola, més el sofregit triturat i els dàtils. Continuem la cocció fins que la carn estigui ben tendre, amb mitja hora més segurament n'hi haurà prou.

Si el deixem reposar abans de servir, el plat ho agraeix i els comensals també.



8 comentaris:

  1. m'agraden molt aquetses galtes, em guardo la recepta

    ResponElimina
  2. M 'ho crec! Ha de ser espectacular. Les galtes ja són súper meloses, però si és que les acompanyes amb la cremositat dels dàtils es deuen desfer a la boca!!! Molt bona proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja he mostrat receptes amb altres fruits secs, figues, orellanes... però aquesta versió crec que és la millor.

      Elimina
  3. Quin festival de gustos... m'encanta!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. La carn de les galtes amb la seva melositat m’encanta i amb els dàtils deu quedar un conjunt molt bo .
    Una abraçada

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.