dimecres, 27 d’agost del 2014

ALETES DE POLLASTRE AMB ARBEQUINES


Per a quatre persones ens caldran 600 grs. d'aletes de pollastre, dues patates, dues cebes, tres pastanagues, dos tomàquets madurs, olives arbequines, dos grans d'all, julivert, llorer, romaní, pebre vermell, oli, sucre i sal.

Comencem netejant bé el pollastre eliminant qualsevol resta de plomes, pelem les patates i pastanagues i les fem a grans talls, tallem la ceba a juliana, pelem i eliminem les llavors del tomàquet i el trinxem petit, trinxem també l'all i el julivert.

En una paella o cassola ampla amb un petit raig d'oli, daurem el pollastre i el reservem, fem el mateix amb les patates i pastanagues.

A la mateixa paella, ara a foc suau, sofregim la ceba. Quan comenci a agafar color hi afegim el tomàquet, un polsim de sucre i sal, dues fulles de llorer i una branqueta de romaní, i deixem que es vagi fent a poc a poc, remenem de tant en tant. Quan tinguem la salsa de tomàquet al nostre gust, hi reincorporem el pollastre, les patates i les pastanagues, afegim una cullerada de pebre vermell i passat un minut ho mig cobrim d'aigua. A foc moderat continuem la cocció. Passat un quart hi posem una vintena d'olives. Si cal rectifiquem de sal.

Quan gairebé hagi reduït del tot hi afegim l'all i el julivert. Tapem la cassola i ho deixem reposar uns minuts abans de servir.


10 comentaris:

  1. M'agrada això de les arbequines, deuen donar un gustet diferent veritat? no les he menjades mai cuites.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, son un bon complement al plat i li aporten el seu gust original.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Una recepta gustosíssima!! Trobe molt original això de posar-hi les arbequines. Un dia d'aquests el faig perquè fa una pinta!! Salutacions

    ResponElimina
  3. A casa meva no massa però jo... que m'agrada escurar i "m'enxisen " les olives.... em posaré les botes !!!

    ResponElimina
  4. Quin pollastre més bo i gustós ha de ser! per mi les arbequines són de bici... bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també són un entusiasta de les olives.
      Una abraçada.

      Elimina
  5. Una recepta amb molt de sabor, sens dubte! M'agrada molt la incorporació de les olivetes!

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.