dimarts, 9 de febrer del 2016

ZAPEROCO, EL CAFÈ QUE CAL TASTAR SI VIATGEM A TENERIFE

En una visita recent a l'illa de Tenerife, a la cafeteria de l'hotel Concordia Playa, a Puerto de la Cruz, varem veure un cartell que ens suggeria tastar el zaperoco. No n'havíem sentit mai a parlar.

L'Antonio, el barman que ens va atendre amb una amabilitat exquisida, ens el va preparar, alhora que ens va explicar la manera de fer-ho i també el secret propi del local per a fer-lo únic i diferent al que podem trobar en altres indrets de l'illa, allò que diuen que cada mestre té el seu llibre.


Per al zaperoco, també conegut com a barraquito, necessitem:

     - Llet condensada.
     - Cafè.
     - Llet sencera.
     - Licor 43.
     - Pell de llima o de llimona, algú n'hi posa de mandarina.
     - Canyella en pols.

En el got en que el servirem anem posant:

     - Un dit de llet condensada.
     - Un petit tall de pell de llima (només la part verda per evitar que amarguegi).
     - Un rajolí de licor.
     - Cafè.
     - Una mica de llet natural amb el màxim d'escuma. (A la cafeteria ho fan amb la mateixa cafetera, a casa ho farem batent la llet en escalfar-la).
     - Finalment ho acabem amb un polsim de canyella.


El secret o peculiaritat que ens va explicar l'Antonio està en el licor, no ho fan només amb licor 43. En una ampolla posen a macerar una barreja de licor 43, triple sec i conyac amb pell de llimona, grans de cafè i una branca de canyella. A mesura que es va consumint es limiten a afegir-hi més licor.

Aquest és el què he fet jo a casa.
La fotografia de l'Antonio a la cafeteria és obra de l'amic Joan Rovira.

2 comentaris:

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.