dilluns, 7 d’agost de 2017

CASSOLETA TÈBIA DE VERDURES AMB GAMBES A L'AROMA DE CARXOFA

L'estiu no és època de carxofes ni de pèsols frescos però aquest són d'aquells productes de l'horta que es troben a faltar. 

Per al plat d'avui ho hem solucionat amb pèsols congelats i amb el brou natural de carxofa de la casa Aneto.


Els ingredients emprats són: cebes de Figueres, patates, pèsols, gambes, brou natural de carxofa Aneto, farina, oli, sal i pebre.

Pelem les cebes i les tallem a juliana fina. Pelem les patates i les comencem a tallar per acabar trencant-les, això permet que durant la cocció deixin anar el midó.

En una cassola amb un raig d'oli, a foc moderat, sofregim la ceba fins que comenci a agafar color, moment en què hi incorporem la patata, passats uns minuts hi afegim els pèsols i una cullerada petita de farina i ho remenem durant un parell de minuts més.

Ara ho mig cobrim amb el brou de carxofa i salpebrem. Tapem la cassola i ho deixem coure durant uns vint minuts, vigilant que no quedi sec del tot, si de cas hi afegiríem una mica més de brou.

Deu minuts abans d'acabar la cocció hi posem les gambes. 

Deixem reposar ben bé una hora abans de servir. En ple estiu no ve de gust un plat calent.


4 comentaris:

  1. Quin plat més bo ens has preparat! M'imagino l'oloreta que deu desprendre.....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llàstima que internet no permeti encara l'enviament d'olors, oi?
      Una abraçada

      Elimina
  2. Bon dia Manel,
    Excel·lent dinar,
    Cada un dels ingredients són excel·lents. A més el caldo de carxofa d'Aneto és màgic!
    Totes les propietats!
    Fins aviat,
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tebi o calent és un plat que ve de gust a qualsevol època de l'any.
      Una abraçada.

      Elimina