dilluns, 23 d’octubre del 2017

QUICHE D'ALBERGÍNIA, PORROS I OLIVES NEGRES

La quiche és un pastís salat francès que, com la majoria de pastissos, coques, pizzes, ... admeten una gran varietat de ingredients. La quiche més coneguda és l'originària de la regió de la Lorena feta amb amb ceba trinxada i cansalada fumada tallada. 

La base tradicional del pastís és la pasta brisa tot i que també es pot fer amb pasta fullada. Aquesta és la versió que us proposo.


Els ingredients emprats són, una làmina de pasta fullada, un porro, una albergínia, 50 grams de cansalada fumada, un grapat d'olives negres sense pinyol, 200 ml. de nata per cuinar (18% de matèria grassa), dos ous, formatge ratllat, nou moscada, sal i pebre.

Comencem pelant l'albergínia i tallant-la a petits daus, la salem i deixem durant mitja hora llarga dins d'un escorredor, per tal de que perdi l'amargor. L'esbandim bé sota el raig d'aigua i l'assequem.

Preescalfem el forn a 200º.

Netegem el porro i tallem la part blanca a rodanxes fines. Tallem les olives a llesques.

En una paella amb una cullerada d'oli sofregim l'albergínia, quan estigui tova hi afegim el porro, salpebrem i continuem la cocció. Quan gairebé ho tinguem a punt hi incorporem la cansalada fumada tallada a trossos petits, barregem bé i continuem sofregint durant cinc minuts més.

En un bol batem els ous amb la nata,  ratllem una mica de nou moscada i hi incorporem el porro amb l'albergínia, la cansalada i les olives, finalment hi afegim 50 grams de formatge ratllat.

Estirem la massa en un motlle rodó (si es de silicona no cal greixar-lo ni posar-hi paper de forn), la punxem repetidament amb una forquilla per tal de que la massa no creixi en coure's al forn. Hi posem el farcit vigilant de que no quedi ple, en coure creix una mica.

L'enfornem entre 20 i 30 minuts, varia en funció del forn. Sabrem que està cuita quan en punxar-la amb un escuradents aquest surt sec.

Aquest és un plat que tant es pot servir calent, com tebi o fred i el podem acompanyar d'una amanida d'enciams variats.

9 comentaris:

  1. Fa anys que no preparo una quiche...m'has fet venir ganes de preparar una! Aquesta proposta teva m'ha agradat molt....
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Sóc una gran fan de les quiches i a casa en preparo poques, aquesta té pinta de ser boníssima.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Que bona és la Quiche!! i les albergínies. Bona combinació! amb albergínies no l'he fet mai, s'haurà de provar (truita sí) M'agrada molt la quiche d'espinacs i pernil :)
    Que bones són!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La combinació d'ingredients és tan amplia com els gustos personals.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. Avui faig aquesta quiche x demà. Te molt bona pinta

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.