dissabte, 9 de juny del 2018

BRAÇ DE TRUITA

Continuo amb els dolços-salats, si a l'entrada anterior proposava un pastís amb truita, en aquesta farem un braç de gitano on la truita hi té també un paper important. 

Com a l'altra recepta, partint de la idea original, en aquest cas la truita, podem posar-hi una gran varietat de farciment, en funció del que més agradi i/o del que tinguem a mà. Avui farceixo el braç amb pernil dolç, porro, albergínia i formatge.


Per a quatre persones ens caldrà: tres patates, una ceba, tres ous, un porro, una albergínia, un gra d'all, pernil dolç, 75 grams de formatge ratllat, oli, sal i pebre.

Comencem escalivant l'albergínia. L'untem amb oli, l'emboliquem en paper d'alumini i enfornem a 200º fins que, en prémer-la estigui tova. La pelem i trinxem la carn.

Trinxem el porro i l'all i ho sofregim en una paella amb una mica d'oli fins que transparenti. Hi incorporem l'albergínia, ho barregem bé, salpebrem i continuem la cocció durant uns minuts més.

Pelem la ceba i les patates i les trinxem molt finament o bé les ratllem, jo he ratllar la patata i trinxat la ceba.

En una paella amb un petit raig d'oli sofregim la ceba fins que comenci a transparentar, moment en el que hi afegim la patata i un polsim de sal. Continuem la cocció fins que la patata estigui ben tova. Deixem temperar abans de barrejar-ho amb els ous batuts.

Folrem amb paper de forn una safata plana i hi posem la barreja d'ou, patata i ceba formant un rectangle. Ho enfornem a 180º durant 9-10 minuts, ha d'haver quallat.

Ho traiem del forn i disposem a sobre llesques de pernil dolç, sense que arribin a l'amplada del rectangle. Damunt hi posem el porro i l'albergínia i finalment el formatge ratllat.

Ho enrotllem formant el braç, per fer-ho ens ajudem del paper de forn.

El tornem a enfornar fins que agafi una mica de color i alhora haurà fos el formatge.




10 comentaris:

  1. Wau!! pinta molt bé, molt original el nom !

    ResponElimina
  2. Bon dia Manel,
    Plats per trobades o per un dia qualssevol.
    No he fet mai aquest braç.
    Un abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, Fina, es pot preparar amb antelació i la idea no deixa de sorprendre.
      Una abraçada.

      Elimina
  3. Això és una proposta ideal per a les properes revetlles.
    Apuntada i pendent de fer-la

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Per aquesta mena de celebracions és una proposta ideal.
      Una abraçada.

      Elimina
  4. ·.
    Me he entretenido paseando por tus recetas. La verdad es que son muy interesante, y distintas de las habituales. Tomamos nota, que alguna haremos.
    Las ilustras bien y las detallas muy bien.
    Una abrazo Manel.

    ñOCO Le bOLO: La Mirada Ausente · & · Cristal Rasgado
    ·

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si alguna es de vuestro agrado, me doy por satisfecho.
      Un abrazo.

      Elimina
  5. Bom dia, sugestão perfeita e fácil de cozinhar, certamente saborosa, vou registar a receita.
    Bom domingo e semana,
    AG

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segur que us agradarà, António.
      Benvingut a taula.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.