dimarts, 5 de juny del 2018

PASTÍS DE CARN, PÈSOLS I TRUITA

Aquest és un pastís d'elaboració entretinguda però el resultat final compensa amb escreix el temps esmerçat.

La idea bàsica és la de folrar el motlle del pastís amb llesques primes de cansalada viada i emplenar-lo amb... i aquí és on hi tenen cabuda un gran nombre de combinacions, només amb carn, només amb truita, amb verdures, amb ous durs i/o amb olives farcides al mig, amb pebrots escalivats, amb formatge, amb ...

En aquesta versió el pastís està farcit amb carn picada, pèsols, formatge i truita de patata i ceba.


Els ingredients que ens caldran són cansalada viada tallada a llesques fines, les suficients per a cobrir el motlle, jo n'he emprat 18, 250 grams de carn picada de porc i vedella, 150 grams de pèsols desgranats, tres patates mitjanes, una ceba, quatre talls de formatge fos, quatre ous, un gra d'all, julivert una tassa de farina de galeta, oli, pebre i sal.

Comencem folrant el motlle amb les tires de cansalada des de la meitat de la base i deixant que sobresurtin, tal com es mostra en la imatge.

En un bol barregem la carn picada amb un ou, l'all i el julivert trinxats, la farina de galeta, salpebrem i ho deixem reposar.  Mentre escaldem els pèsols durant un parell de minuts. 

Pelem i tallem a juliana tant la ceba com les patates. Ho fregim i escorrem bé d'oli i deixem temperar. Finalment ho barregem amb els ous batuts i un polsim de sal.

Muntem el pastís posant la carn picada a la base, a sobre els pèsols, els talls de formatge i per acabar ho cobrim amb el que ha de ser la truita. Tanquem el pastís amb les tires de cansalada.

Ho enfornem a 220º amb calor tant a dalt com a baix durant 40 minuts. Traiem el pastís del motlle i el posem, donant-li la volta, en una platera. Finalment ho gratinem fins que quedi daurat.


Deixem temperar abans de tallar.


10 comentaris:

  1. Te d'estar molt bo. amb el teu permis queda a pendents!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Farcit al teu gust segur que us encantarà.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Bom dia, boa sugestão para saborear o bolo partilhado, sem duvida que é saborear e repetir.
    Feliz fim de semana,
    AG

    ResponElimina
  3. Despues de traducirte quedo cansada muchacho!!!!
    Me encantas
    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Relajate, querida, te sirvo un plato ahora mismo.
      Un beso.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.