dimecres, 5 de setembre del 2018

BACALLÀ AMB CEBA CARAMELITZADA I MELMELADA DE TOMÀQUET



Per a quatre persones ens caldran quatre talls de bacallà, dues cebes de Figueres, mel, tres tomàquets madurs, melmelada de tomàquet, dues nyores, julivert, oli i sal.

El primer pas és el de dessalar el bacallà, per això el tindrem a la nevera en aigua abundant durant 60 hores, tot canviant-la dues vegades al dia. Finalment escorrerem bé l'aigua i l'assecarem amb paper de cuina.

Escaldem els tomàquets durant uns segons per poder-los pelar fàcilment. Els trossegem i en una paella amb una mica d'oli i un polsim de sal els anem fent a foc suau. Quan estigui cuinat hi incorporem dues cullerades de melmelada de tomàquet, ho remenem fins a tenir-ho lligat.

Pelem les cebes i les tallem a juliana. En una paella amb un petit raig d'oli les sofregim, a foc moderat, remenem sovint fins que canviïn de color, moment en que hi posem una bona cullerada de mel, continuem la cocció uns minuts més.

Traiem la polpa de les nyores que haurem tingut una bona estona en aigua tèbia. Al morter en fem una picada amb un parell de branques de julivert i ho deixatem amb oli.

Confitem el bacallà en un cassó, el cobrim d'oli i el fem a baixa temperatura, uns 80º, no ha de fregir en cap moment. En pocs minuts, així que es comenci a separar la carn en làmines, el tenim a punt.

Ja podem muntar el plat amb el bacallà amb la pell cap avall, una capa de ceba caramelitzada, una altra de melmelada de tomàquet i acabarem regant-ho amb l'oli de nyora i julivert.


4 comentaris:

  1. Quina meravella Manel!!
    Moltes gràcies, una presentació i unes fotos excepcionals!! a més a més estarà segur deliciós però de veritat!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fina, saps prou el bé que lliga el bacallà amb el dolç, aquesta combinació, en boca és sensacional.
      Molt agraït.
      Una abraçada.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Al bacalo le sienta bien la compañia de la miel y de la mermelada. Sin duda es un plato exquisito.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.