dilluns, 3 de desembre del 2018

CANELONS D'ALBERGÍNIA FARCITS DE FORMATGES

Fa uns mesos proposava uns canelons d'albergínia farcits de carn picada, amb la mateixa idea avui parlo de farcir les albergínies amb una barreja de formatges i alfàbrega. Som-hi.

Per a una dotzena de canelons necessitem dues albergínies, 150 grams de recuit, 75 grams de cheddar, 75 grams de parmesà, un ou, alfàbrega, salsa de tomàquet, julivert, sal i pebre.

Esbandim les albergínies i els tallem tant el cap com la cua. Les tallem longitudinalment en llesques de mig centímetre de gruix, no aprofitem els dos extrems.

Salem l'albergínia pels dos costats i deixem reposar durat mitja hora perquè suïn i perdin l'amargor. L'assequem, hi posem pebre negre acabat de moldre i enfornem a 175º durant 20 minuts.

Mentre ratllem els formatges. En un bol posem el recuit, el cheddar i la meitat del parmesà, una cullerada d'alfàbrega trinxada i ho remenem amb una cullera.

Quan tinguem l'albergínia cuita posem damunt de cada llesca una cullerada del preparat de formatges i l'enrotllem.

Posem una base de salsa de tomàquet a la safata d'anar al forn i hi anem col·locant els canelons d'albergínia, cobrim amb més salsa de tomàquet, el parmesà reservat i julivert trinxat.


Només ens caldrà enfornar-ho, ara a 200º, durant 25 minuts.

Podríem tenir-ho preparat amb antelació i fer aquest darrer pas just abans de servir.


8 comentaris:

  1. Quina bona idea!.
    Prenc nota, no descarto fer-los.
    Salutacions,
    :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb la combinació de formatges es fon a la boca.
      Gaudiu del plat, Eulàlia.

      Una abraçada.

      Elimina
  2. Boa tarde, perfeita receita, é sugestiva a ser saboreada.
    AG

    ResponElimina
  3. Bona nit Manel,
    Bona proposta amb formatges i delicioses albergínies (millor enfornar). Ben gormanda!
    Gràcies i uns bons dies!!
    Una abraçada,

    ResponElimina
    Respostes
    1. En obrir el forn la oloreta que desprèn ja fa salivar.
      Una abraçada, Fina.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.