divendres, 25 de gener del 2019

POLLASTRE AMB CEBA CARAMELITZADA I GRUYÈRE

La combinació de la ceba caramelitzada i el formatge gruyère fos que acompanya i amoroseix el pit de pollastre ens donen un plat veritablement deliciós.

Els ingredients que necessitem per a quatre persones són: dos pits de pollastre, una ceba de Figueres gran o dues de mitjanes, dos grans d'all, orenga, farigola, gruyère, brou de carn, farina, oli, sal i pebre.

Netegem els pits de pollastre per si hi quedés alguna resta de greix i els tallem a daus grans. Pelem les cebes i les tallem a juliana, pelem i trinxem els alls, ratllem el formatge gruyère.

Sofregim la ceba en una paella amb un petit raig d'oli, la salpebrem i hi afegim una cullerada de farigola. A foc moderat l'anem remenant sovint fins a tenir-la caramelitzada, moment en què hi incorporem els alls i deixem encara algun minut més. Ho reservem.

Salpebrem i enfarinem els daus de pollastre i a la mateixa paella, amb una mica més d'oli, l'enrossim per tots els costats. En aquest punt hi posem un bon polsim d'orenga i mig cobrim amb el brou de carn. Quan hagi reduït a la meitat hi posem la ceba caramelizada i després de dos o tres minuts el formatge ratllat que començarà a fondre ràpidament.


Tapem la paella i la deixem al foc encara algun minut més abans de servir-ho en calent.


2 comentaris:

  1. Un plat fàcil de fer, pero resuultat -10-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, la teva definició és la correcta, Lolines.
      Una abraçada

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.