dilluns, 11 de febrer del 2019

ALBERGÍNIES EN ESCABETX

Les albergínies en escabetx resulten un excel·lent acompanyament tant en plats de carn com de peix i si les posem damunt de torrades de pa tenim un aperitiu o una tapa, també poden formar part d'un assortit d'entrants variats.

En podem fer per un consum concret o, en més quantitat, per tenir-les en conserva. 


Amb les quantitats indicades a continuació surten dos pots de conserva, per fer-ne més només hem d'incrementar els ingredients mantenint la proporció.

Hem emprats dues albergínies grans o tres de mitjanes, una tassa de vinagre de poma, dues tasses d'oli de gira-sol o de llavors, tres tasses d'aigua, sal, pebre negre, dos grans d'all, dues fulles de llorer, orenga, pebre vermell dolç o picant en funció del gust i cristalls de sal pel moment de servir.

Esbandim les albergínies, els hi traiem la cua i les tallem a llesques de 4-5 mil·límetres de gruix. Les salem, col·loquem damunt d'un escorredor i deixem reposar durant gairebé una hora per tal de que perdin l'amargor. Les esbandim i assequem.

Les posem en una paella o cassola amb el vinagre, l'oli i l'aigua. Així que arrenqui el bull, abaixem la intensitat del foc i continuem la cocció fins que estiguin toves.

Salpebrem, hi afegim els alls laminats i la resta de condiments, llorer, pebre vermell i orenga. Continuem la cocció durant uns minuts més.


Si les fem per consumir de seguida no cal afegir-hi més oli. 

Si les volem conservar les posem en calent en pots esterilitzats, que acabem d'emplenar d'oli, tapem i girem de cap per avall fins que hagin refredat.


Avui les presentem amb unes torrades i uns grans de cristalls de sal.

7 comentaris:

  1. Boa tarde amigo, a sugestão despertou-me atenção, certamente que é saborosa, vou experimentar assim que possível.
    AG

    ResponElimina
  2. Gràcies Manel, omplim el rebost!
    Molt bona idea, de vegades, quan l'hort hi ha excedents o estan bé de preu al mercat, podem aprofitar.
    El vinagre de poma combina molt bé.
    Bon diumenge!
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Està bé parlar de conserves sense que siguin congelades.
      Una abraçada, Fina.

      Elimina
  3. Molt fan d'aquesta recepta...fa uns quants anys que escabetxo albergínies i després les conservo al bany maria...són un recurs excel·lent i a casa ens agraden moltíssim.
    Més o menys les fem igual😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.