dimarts, 5 de març del 2019

PASTÍS D'ESPINACS

Aquest pastís el podem preparar en format gran, emprant un motlle desmuntable, o bé en cassoletes individuals.

Per a quatre persones ens caldran quatre patates grosses, 350 grams d'espinacs, 250 grams de crema de formatge per untar, dos ous, mantega, oli, sal i pebre.

Pelem les patates i les tallem a llesques fines, d'uns 3 mil·límetres de gruix.

Posem la paella a foc alt amb un parell de cullerades d'oli, anem fregint les patates fins que estiguin daurades però encara toves. 

Untem amb mantega el motlle o les cassoletes i cobrim la base i les parets laterals amb les patates.


A la mateixa paella coem ara els espinacs durant uns quatre minuts. Els passem a un colador i premem perquè perdin el màxim d'aigua.

En un bol batem els ous i hi afegim el formatge i els espinacs, salpebrem i remenem bé. 

Emplenem el motlle amb aquesta barreja i ho enfornem a 180º durant uns tres quarts d'hora.



2 comentaris:

  1. Bona nit Manel,
    M'agraden els espinacs i d'aquesta manera em sembla una molt bona idea. Com si fos un pastís invertit o una tarta tatin d'espinacs.
    Em sembla molt bona!
    Merci per la idea!
    Una abraçada,
    Fina

    ResponElimina
    Respostes
    1. En efecte, una tatin però sense girar.
      Bon cap de setmana, Fina.

      Una abraçada.

      Elimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.