dimecres, 30 de març del 2022

ESCABETX SUAU DE VERDURES

En aquest bloc hi trobem diferents receptes d'escabetx, de carn i de peix, també una d'albergínies. Tenia ganes de publicar-ne alguna més amb verdures diverses. Aprofitant que estem en temps de carxofes, aquestes hi tenen un paper destacat.

Tot i que en preparar un escabetx és bo de fer-ne més quantitat ja que es conserva bé a la nevera durant uns quants dies, avui l'he fet només per a dues racions. Ah, i li donem un toc molt especial incorporant-hi vermut de Reus.

Per a dues persones he fet servir: tres carxofes, una ceba de Figueres gran, un porro, dues pastanagues, cinc grans d'all, pebre negre en gra, vinagre de poma, vermut blanc de Reus, oli extra verge d'oliva, llorer, farigola, farina i sal.

Comencem per les carxofes, les netegem i tallem cadascuna en sis talls, les salem i enfarinem.

En una paella amb oli calent les fregim ràpidament, s'acabaran de coure amb la resta de verdures, i les reservem.

Pelem la resta de verdures i en fem grans talls. Amb la fulla plana del ganivet xafem els alls.

En una cassola hi colem l'oli de fregir les carxofes per treure la major part de farina que hagin deixat. Quan estigui calent sofregim la ceba, els alls, las pastanaga i el porro, només s'han d'estovar no cal que agafin color. Salpebrem, hi incorporem les carxofes i mitja tassa de vinagre de poma. Deixem reduir. Ara hi incorporem les herbes aromàtiques, una tassa de vermut, una altra d'oli extra verge d'oliva i just ho cobrim amb aigua. Deixem coure a foc suau durant uns vinc minuts. 


Es podria menjar de seguida, tanmateix, l'escabetx guanya deixant-lo reposar unes hores o algun dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.