dissabte, 3 d’octubre del 2009

GALL DE SANT PERE AL FORN


Per a quatre persones m'han calgut: 2 galls d'entre 800 grs. i un quilo cadascun, dues cebes grosses, quatre patates, brou de peix, 4 grans d'all, oli, sal i pebre


Primerament traiem les tripes al peix i l'esbandim sota el raig d'aigua.

Escalfem al forn a 200º.

Pelem les cebes i les tallem a juliana fina i fem el mateix amb les patates fent-ne unes llesques de gairebé un centímetre de gruix.

A la safata d'anar al fons posem les cebes i les patates, ho salpebrem i reguem amb un fil d'oli. L'enfornem durant aproximadament un quart d'hora. En aquest punt hi posem un parell de tasses de cafè de brou de peix i el peix salat per ambdós costats i ho tornem a posar al forn. Passats uns 10 minuts donem la volta el peix i ho deixem entre 10 i 15 minuts més.

Quan falti poc per estar cuit, en una paella hi posem un raig d'oli verge d'oliva i quan estigui calent hi posem els alls llescats, fins que comencin a canviar de color.

Per emplatar el peix, mig per a cada plat, procurem treure'l d'una peça, sense espines, la presentació és molt més reeixida. Per sobre hi posem un raig de l'oli d'alls ben calent. S'acompanya amb les cebes i patates de la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.