dilluns, 5 d’octubre del 2009

PÈSOLS A LA FRANCESA

Aquesta és una recepte simple i molt saborosa, antiga com el món, tal com diuen els francesos del seus "Petits pois à la française".

Per a quatre persones calen: dues lliures de pèsols desgranats, 2 cullerades rases de farina, 200 grs. de mantega, una ceba grossa, 1/2 enciam, 1 cullerada de sucre, sal, pebre i aigua.

Netegem l'enciam i el tallem a juliana ben fina.

En una cassola posem la meitat de la mantega i hi sofregim la ceba tallada ben petita, a foc moderat fins que comenci a canviar de color. En aquest moment hi posem la resta de la mantega i la farina. Amb una cullera de fusta anem remenant fins que la mantega hagi fos i quedi tot barrejat i la farina hagi cuit durant un parell de minuts. Seguidament hi posem els pèsols, l'enciam, el sucre, sal i pebre i just ho cobrim amb aigua. Quan arrenqui el bull ho deixem coure entre uns 18 o 20 minuts.

Una manera força habitual de fer-ho és posar-hi cebetes petites senceres enlloc de la ceba trinxada. Avui però no n'he trobat i he hagut de tirar pel dret.


2 comentaris:

  1. Hola Manel. Desde Zaragoza y con todo mi cariño te felicito por tu blog. A mi me encanta compartir recetas y aprender otras nuevas. Yo, cuando quiero afrancesar mis guisantes los hago con confit de pato y empleo la mitad de mantequilla porque aprovecho la grasa propia del patito. El resultado es un gustosisímo plato único. Tu idea de poner cebolletas enteras me parece genial. Lo probaré. Un beso gordo.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.