dimecres, 11 de novembre del 2009

PEU DE RATA AMB BOTIFARRA NEGRA


El peu de rata groc és un bolet comestible de jove i convé coure'l bé. No confondre amb el peu de rata bord que presenta les ramificacions de color rosa ja que es tracta d'un bolet purgant.

El plat que us proposo avui tan pot ser un acompanyament com una tapa o aperitiu. Aquest bolet no és usual de trobar-lo a mercat per això avui no parlaré de quantitats, en funció del nombre de bolets que haguem trobat, la resta d'ingredients els usarem de manera que quedi proporcionat.

Ens caldrà peus de rata grocs, botifarra negra, pinyons, sal, pebre i oli.

Netegem els bolets, els assequem amb un drap o paper de cuina i els tallem a trossos no massa grans.

En una paella amb una mica d'oli saltem els bolets salpebrats. Així que hagin absorbit la pròpia aigua que deixen anar Hi incorporem la botifarra tallada a llesques fines i els pinyons. Ho saltem tot plegat durant un parell o tres de minuts; cal servir-ho calent.

4 comentaris:

  1. No vull ni imaginar que en pensarà algú que llegeixi les traduccions d'aquesta recepte. Té molt bona pinta, i trobo encertat que sigui una tapa.

    ResponElimina
  2. En el tema de noms populars de certs aliments tan vegetals com animals, que non són dels més comuns es donen coincidències ben divertides.

    Hi ha el peix gat i el peix rata, i una vegada a la peixateria vaig sentir el que semblava una discusió entre dues dependentes, i s'estaven quedant amb tothom, que una li deia a l'altra "no saps que no pots deixar la rata a la vora del gat..."

    ResponElimina
  3. És veritat, i tant curiós com el nom dels bolets o els peixos. Canvien segons l'indret, a vegades només uns quilòmetres de costa amunt o avall. Això porta a debats en tertúlies de sobretaula, entre café i carajillo sobre com es diu el mateix peix, fins hi tot s'arriba a discusions enceses.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.