dimarts, 5 de gener del 2010

COCOTXES DE LLUÇ AMB ALL I JULIVERT


Per a quatre persones cal mig quilo de cocotxes de lluç, 4 grans d'all, 2 bitxos, 2 ous, brou de peix, julivert, farina, oli i sal.

Netegem les cocotxes traient-los l'excés de pell i verificant que no hagi quedat cap espina.

En un pot amb aigua bullent coem durant deu minuts els ous. Els deixen refredar.

Posem un raig generós d'oli suau en un cassó amb nansa i el posem a foc suau. Hi sofregim els alls llescats i els bitxos. Quan l'all agafi color, enretirem el bitxo i hi posem les cocotxes ja salades, ho remenem i és el moment de posar-hi una cullerada sopera de farina. Sense deixar de remenar la fem coure durant un parell de minuts abans de cobrir-ho amb brou de peix, hi afegim també el julivert trinxat.

Continuem la cocció durant deu minuts, sacsejant els cassó sovint per ajudar a lligar la salsa amb la gelatina que va deixant anar el lluç.

Emplatar seguidament posant-hi mig ou dur a cada plat.

És aquest un plat ràpid de preparar i molt gustós.

2 comentaris:

  1. He de confessar-te que he hagut de buscar al diccionari el que eren les cocotxes. Sabia que eren cosa de peix, paregut a les ganyes, però no exactament el què. Ara ja ho sé. Supose que han de ser gustoses per allò de la gelatina que expliques. Per les peixateries de Beneixama no n'he vistes mai, però. Serà cosa de cercar-ne per un altre lloc. Salutacions

    ResponElimina
  2. Per aquí no se'n troben de fresques. Sí al nord, jo n'he vist a peixateries del País Basc, els lluços de l'Atlàntic són molt més grans que els que es pesquen per aquí. Jo ho he fet amb cocotxes congelades.

    Tinc un altre plat amb coctxes de bacallà, d'aquestes sí que se'n troben però són salades. Cal dessalar-les bé previament.

    Si en trobes, t'animo a cuinar-les... és un plat molt especial.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.