dissabte, 2 de gener del 2010

ENTRANTS VARIATS

Avui us proposo un sopar diferent, informal, a base d'alguns entrants variats, desprès, si cal pot haver-hi un altre plat principal,... o no.

He volgut provar un parell de torrades gratinades al forn, idea que he tret del bloc "A la taula i al llit..." d'en Francesc, del País Valencià, fent alguna petita variació respecte del que ell proposa.

TORRADA GRATINADA AMB FORMATGE DE CABRA I MELMELADA DE CEBA I MOSTASSA.


La melmelada de ceba i mostassa, ja la he explicada a part, ja que pot tenir diferents aplicacions com acompanyament de carn o peix fets a la planxa o al forn.

Tallem el pa a llesques d'un dit de gruix, hi posem un bona capa de melmelada, a sobre un disc de formatge de cabra. Es gratina al forn fins que es comenci a fondre el formatge. Servir ben calent.

ESPÀRRECS VERDS A LA PLANXA.

Tallem la part més dura dels espàrrecs que no aprofitarem per aquest plat, (en podrem fer un brou de verdures o un puré d'espàrrecs.).

En una olla amb abundant aigua bullint i un punt de sal els escaldem durant un parell de minuts, passant-los immediatament en un bol amb aigua i gel, per a tallar-ne la cocció i que no perdin el color verd intens.

Escalfem molt bé la planxa, hi posem unes gotes d'oli i els espàrrecs, sal i pebre negre, els anem girant fins que vulguin agafar color. Els servim calents amb un raig d'oli verge d'oliva per sobre.

TORRADA GRATINADA AMB FORMATGE DE CABRA I PERA EN ALMÍVAR.

Tallem el pa a llesques d'un dit de gruix. Escorrem bé les peres i en fem talls de la llargada de la llesca de pa. Tallem uns discs de formatge de cabra.

Cobrim cadascuna de les llesques amb pera, hi posem generosament pebre negre i ho tapem amb el disc de formatge de cabra. Es gratina al forn fins que es comenci a fondre el formatge. Servir ben calent.

CALAMARSONS A LA ANDALUSA.

Netegem els calamarsons traient-los l'espina, la boca i els ulls. Els esbandim sota l'aixeta i els deixem escórrer bé.

Els salem i enfarinem, procurant que perdin la farina sobrera; per això és bo, una vegada enfarinats, posar-los dins d'un colador de malla i saltar-los una mica.

En oli ben calent els fregim ràpidament, just perquè quedin cruixents. Servir de seguida.

2 comentaris:

  1. Tan quedat els entrants de formatge i pera amb millor aspecte que els meus. Jo no els vaig gratinar tant i els teus, amb eixe color dauradet, havien d'estar boníssims.

    ResponElimina
  2. Gràcies Francesc, sí van agradar força, ara bé, tal com ja t'he comentat, l'estrella va ser els de melmelada de ceba... ummm!, ja m'estan demanant de repetir-ho.

    Salut.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.