Per a quatre persones ens caldrà quatre talls de salmó, dues cebes, dues taronges, olives negres, tàperes, orenga, sucre, sal i oli.
La part més llarga de la preparació d'aquest plat és caramelitzar la ceba. La tallem a juliana i en una paella amb molt poc oli l'anem fent a foc moderat, de fet com més lentament la fem millor ens quedarà. Quan s'enfosqueixi hi posem una cullerada sopera de sucre i deixem que caramelitzi.
Esbandim les tàperes perquè perdin el gust de vinagre i les tallem per la mitat. Tallem també les olives negres.
Salem el salmó i en una paella antiadherent ben calenta el fem a la planxa. Interessa que agafi una mica de color, un parell de minuts per cada costat.
El passem a la paella amb la ceba, hi posem el suc de les taronges i orenga. Deixem que es faci tot plegat durant 4 o 5 minuts. A mitja cocció girem el salmó i hi incorporem les tàperes i les olives. Si abans d'hora quedés massa sec hi posaríem més suc de taronja.
Aquest toc de taronja ha de contrastar amb les tàperes i les olives d'una forma ben curiosa.Recepta saníssima i ben saborosa.Segur que em vas trucar?...je,je,una abraçada Manel.
ResponEliminaEncara que tardem una mica en caramelitzar la ceba, ho guanyem després fent el salmó a la planxa. "Banyadet" amb el suc de taronja, ha de quedar boníssim!.
ResponEliminaHola, magnífica recepta...a casa menjam molt de salmó i aquesta forma de preparar-lo l´he de tastar!!!
ResponEliminaMercè,
ResponEliminaÉs important que les tàperes no tinguin gust a vinagre. La combinació ja t'asseguro que dóna molt de joc.
Vigila bé el telèfon que això de la cuina no té espera. Una abraçada.
* * * * * * *
Glòria,
La cuina, la bona i saborosa cuina requereix una mica de temps... després s'agraeix.
Salut!
* * * * * * *
MªJosé,
La suma de gustos d'aquesta combinació li dóna un toc diferent al salmó. Ja em diràs el què.
Salut.
Manel.
Que combinació més atractiva per als sentits ..., i per mullar pa.
ResponEliminadelizioso!!! davvero buono il salmone fatto così
ResponEliminaciao
Pina
Mira tú!!! avui tinc salmó per sopar y el faré a la teva manera.
ResponEliminaM´encanta.
Un petó.
Oteador,
ResponEliminaSi t'agrada sucar pa, fes més quantitat de ceba, hahaha. Salut.
* * * * * * *
Pina,
Certo è proprio buono.
Saluti.
Manel.
* * * * * * *
Glòria,
Estic segur que us agradarà, té un toc diferent al que normalment estem acostumat, però certament gustós.
Ja em diràs què tal.
Una abraçada.
Quant miro el teu bloc s'hem fa la boca aigua !!!;).
ResponEliminaPetonets .
Anna.
De debò que els fas tu aquests menjars ???? ;)
El salmón nos gusta a todos en casa y como esta receta nos parece extraordinaria ten por seguro que la prepararemos.
ResponEliminaUn abrazo.
Sara
Anna,
ResponEliminaJa ho veus... estic a la teva disposició.
Una abraçada.
Sara,
ResponEliminaJo no la coneixia i va semblar molt i molt bona.
Salut!.
wow sembra molto buono. lo proverò. ciao
ResponEliminaFarai bene Elena,
ResponEliminaCiao.
Hola El Pare, soy Ana, Lamunix, de Panoramio, qué descubrimiento tu blog! Me haré seguidora para compartir tus recetas, qué tienen una pinta fabulosa. Un abrazo, compartimos más de una afición.
ResponEliminaAna,
ResponEliminaEs un placer darte la bienvenida. Ya sabes que el traductor de Google no es cien por cien fiable. Ante culquier duda, aquí estoy.
Vas a encontrar recetas tradicionales hechas al estilo de hoy, es el tipo de cocina con el que disfruto y por supuesto que quiero compartir.
Manel.