Aquest és un plat eminentment estiuenc, refrescant i complert.
Per a quatre persones ens caldrà 800 grs de tomàquets madurs, dues llesques da pa del dia anterior, un gra d'all, quatre ous, 50 grs. de fuet, sal, oli i vinagre.
En el got de la trituradora elèctrica posem el tomàquets tallats, l'all, el pa sense la crosta, sal, dues cullerades de vinagre i quatre cullerades d'oli extra verge d'oliva. Cal triturar-ho i passar-ho per un colador fi. Tastem i si cal ho posem a punt de vinagre i/o sal. Ho reservem a la nevera.
Fem els ous passats per aigua, entre tres i quatre minuts. Tallem el fuet a daus ben petits.
En el moment de servir posem l'ou a la base, ho cobrim amb el tomàquet ben fresc i pel damunt hi posem el fuet.
Aquest és un plat de la zona de Còrdova i el més habitual és ratllar l'ou dur per sobre i acompanyar-lo amb pernil, fregit o no.
Pel meu gust el fet de no fer l'ou dur fa que en trencar-lo amb la cullera el rovell s'escampi i es barregi amb el tomàquet donant unes bones sensacions en boca.
No he menjat mai salmonejo, t'ho pots creure?
ResponEliminaA més que veient les receptes ha d'estar boníssim.
Per cert l'aportació del fuet genial!
Salut!
Núria
Boníssima recepta, la faré aquest estiu...petonets
ResponEliminaQuina bona idea això de l'ou! m'has fet recordar que de petita la meva mare feia ous ferrats amb salsa de tomata, d'ous en teniem pros i tomates en sobraven! i estava boníssim!
ResponEliminaCom dius, aquests salmorejo dona bones sensacions!
bon estiu!
Jo he menjat el salmorejo típic. Però darrerament estic descobrint unes versions "a la catalana" molt originals: la Isabel de -la cuina de la isabel-acaba de presentar-ne un amb pa amb tomàquet i ara el teu amb fuet i aquesta presentació amb l'ou...una recepta molt curiosa.Me'n alegro de tornar a veure les teves receptes!
ResponEliminaMolt curiós lo del fuet, haurem de probar´ho.
ResponEliminaUn petó.
Manel,
ResponEliminaDes de que fa uns anys el vam descobrir a Còrdova, el salmorejo s'ha convertit en una de les nostres cremes estiuenques preferides.
Aquesta variant amb fuet ha d'estar sensacional. La tastarem sens dubte.
Una abraçada
Núria,
ResponEliminaTe'l recomano, a l'estiu, fresquet passa de primera.
Salut!
* * * * * * *
Mª José,
Es possible que repeteixis.
Una abraçada.
* * * * * * *
Teresa,
A mi m'hi agrada més que dur.
Si el fas ja em diràs el què.
Records.
* * * * * * *
Mercè,
Amb l'ou passat per aigua és tal com l'acostumo a fer. El fuet ha estat una novetat, m'he trobat sense pernil i... a grans problemes, grans solucions. Ha agradat molt.
Gràcies per les teves paraules.
Una abraçada.
* * * * * * *
Glòria,
Tal com he comentat ha estat una solució de darrera hora. Normalment s'hi posa pernil i el que cal tenir en compte és el punt de sal que pugui tenir per compensar-ho amb el del tomàquet. Amb el fuet no hi ha aquest perill.
Petons.
* * * * * * *
Josep,
I tant que passa bé a l'estiu, és fàcil i ràpid de fer.
Salut!.
El salmorejo és boníssim, i amb el ou i el fuet segur que ens agradarà.
ResponEliminaPetonets
Nyam nyam !!!!!
ResponEliminaHola Manel !
Per que quan clico la teva foto dels meus seguidors no em surt el teu bloc? que ho saps ??
Petonets .
Anna
Buena receta para el calor.
ResponEliminaEste blog es una joya.
Enhorabuena, tengo familiares que me pueden ayudar con el idioma, merece la pena
MaryLou,
ResponEliminaEstic convençut que sí. Com ja he comentat més amunt, la manera tradicional és amb pernil.
Una abraçada.
* * * * * * *
Rocio,
Está el traductor pero todos somos conscientes de sus limitaciones.
Por supuesto que estoy absolutamente a tu disposición para ayudarte, tanto en la traducción como en cualquier tema de cocina en que pueda ayudarte.
Un abrazo. Manel.
M'agrada la idea. T'asseguro que ho provaré, ja te'n diré el resultat.
ResponEliminaJoanloam
Joan,
ResponEliminaBen fresquet passa la mar de bé.
Tot és trobar-li el punt que us gradi de més o menys vinagre. El consell seria de posar-n'hi poc, que a afegir-n'hi sempre s'hi és a temps.
Salut.