dijous, 30 de desembre de 2010

RISOTTO DE PEUS DE PORC I ALLS TENDRES

Aquest és un arròs dedicat a tots aquells que gaudeixen amb la melositat d'una menja, doncs a més de la cremositat pròpia del risotto s'hi afegeix la melositat que hi aporta el peu de porc.

Per a quatre persones he fet servir mig peu de porc, dos manats d'alls tendres, una lliura d'arròs, brou de verdures, un ou, oli d'oliva suau, parmesà, vi blanc, sal i pebre.

Si el peu de porc no fos cuit, a més, necessitem una ceba, llorer, farigola i claus d'espècia.

Comencem coent el peu de porc amb aigua bullent, la ceba pelada però sencera on hi haurem clavat uns claus d'espècia, un parell de branques de farigola i fulles de llorer. Quan estiguin cuits, els desossem i tallem ben petit.

Si el peu fos ja cuit, l'escalfem per a poder-lo desossar bé i el tallem també ben petit.

En una cassoleta amb el foc al mínim, confitem els alls tendres d'un dels manats tallat a talls de menys d'un centímetre. No ha de fregir. Quan estiguin tous deixem temperar l'oli i els alls. Una vegada a temperatura ambient, ho passem al got d'una batedora elèctrica, salpebrem i hi afegim l'ou. Farem una maionesa d'alls tendres.

A la cassola on farem l'arròs sofregim l'altra manat d'alls, també tallats petits, així que vulguin agafar color hi afegim el peu de porc, remenem durant algun minut i hi incorporem l'arròs i mitja copa de vi blanc. Deixem reduir, salpebrem i hi anem afegint de mica en mica cullerots de brou de verdures que tindrem bullint. Mentre dura la cocció de l'arròs anem remenant i afegint més líquid a mesura que el vagi absorbint. Passat disset minuts apaguem el foc i hi incorporem el parmesà ratllar tot remenant perquè s'hi incorpori bé.

Emplatem l'arròs i l'acompanyem amb maionesa d'alls tendres.

15 comentaris:

  1. Em rendeixo davant d'aquest risotto, té una pinta, una cremositat, una textura... a aquestes hores en que una no ha berenat no es poden mirar blogs! ;)
    Feliç 2011!
    Sandra i Xavi

    ResponElimina
  2. Molt bon plat.
    Feliç any nou!!
    Un petó

    ResponElimina
  3. complimenti deve essere buonissimo!!
    Tantissimi auguri di buon anno!un abbraccio!

    ResponElimina
  4. Un arròs de festa major, la combinació ha de ser una exquisidesa! Bon any!

    ResponElimina
  5. ostres! quin arròs més contundent i català! petonets

    ResponElimina
  6. Estimat amic, et desitgem el millor per a tu i els teus! Mil petons.
    Visca Els fogons del Pare!

    ResponElimina
  7. Un risotto sensacionalment original, melós i contundent.
    Que tingueu molt bon any nou!.
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Sandra i Xavi,
    Que tot el que espereu del 2011 se us acompleixi. Felicitats.

    * * * * * * *


    Glòria,
    Els meus millors desitjos per a tu i els teus. Petons.

    * * * * * * *

    Federica,
    I miei piú cari Auguri sono per te. Un abbraccio.

    * * * * * * *

    Maria Àngels,
    Que continuis fent coses tan dolces. Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    Judith,
    No sé si català, però contundent i saborós, sí. Bon Any!.

    * * * * * * *

    Txell i Kike,
    Que sigueu molt feliços! Petons.

    * * * * * * *

    Josep i Glòria,
    Els meus millors desitjos per a vosaltres, parella. Que continuem compartint experiències. Bon Any!

    ResponElimina
  9. Llàstima. No crec que el pugui fer aquest plat. A casa, els peus de porc només m’agraden a mi. Però fa una pinta que... alimenta només mirar-l’ho.

    Ja ens veurem. Graciel.la

    ResponElimina
  10. Graciel·la,
    Ara et confessaré que els peus és de les poques coses que no m'agraden, no puc, no hi ha manera... per a mi em vaig fer un risotto amb trompetes.
    O sigui que te'l pots fer per a tu i pels demés... tu mateixa.
    Salut.

    ResponElimina
  11. Ostres, quin risotto!! Trobe que ha de ser boníssim. Té un aspecte deliciós. Salutacions

    ResponElimina
  12. Ostres, aquest risotto l'hauré de provar amb el que m'agraden els peus de porc!! Ha de ser deliciós!! Feliç 2011!

    ResponElimina
  13. Francesc,
    Si t'agraden els peus de porc, endavant, no et defraudarà.
    Salut!

    * * * * * * *

    Mercè,
    Estic convençut que t'agradarà, si el fas ja m'ho diràs.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  14. ciao e buon anno..
    un risotto davvero straordinario e davvero cremoso adoro questi tipi di risotti...mi segno la ricetta se non ti dispiace cosi posso gustarmelo anch io...
    un abbraccio forte da lia

    ResponElimina
  15. Si que ha de ser molt melós, i gustós!!!

    ResponElimina