divendres, 10 de desembre de 2010

SALTAT DE CARXOFES, CALAMAR I PERNIL



Per a quatre persones he fet servir vuit carxofes, quatre calamars mitjans, quatres llenques de pernil, tres grans d'all, vi blanc, oli i sal.

Netegem els calamars i el tallem, el cos en anelles i les potes i aletes a talls mitjans. 

Pelem les carxofes i les tallem a llesques fines, mantenint-les en aigua amb llimona i/o julivert per evitar-ne l'oxidació.

Tallem el pernil a trossos regulars i trinxem els alls ben petits.

En una paella amb un parell de cullerades d'oli ben calent saltem les carxofes amb un pessic de sal, no massa ja que el pernil en porta. Quan comencin a agafar color hi posem mitja copa de vi blanc i ho deixem reduir.

A part en una altra paella amb poc oli, saltem els calamars amb l'all trinxat, així que s'hagi begut l'aigua que deixin anar, els incorporem a la paella de les carxofes i també hi posem el pernil. 

Ho saltem tot plegat durant un parell de minuts i ho servim immediatament.

13 comentaris:

  1. Quin plat més bò, es menja amb els ulls.
    Un petó.

    ResponElimina
  2. questo piatto racchiude tutti i miei gusti preferiti! lo segno! complimenti come sempre! ciao!

    ResponElimina
  3. Les carxofes són una de les meves perdicions!! Aquest platillo ha d'estar de luxe!

    ResponElimina
  4. bona combinació d'ingredients

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. Tú sempre apostes per a ingredients de primera!, una combinació de gustos ben potent!Una abráçada Manel!

    ResponElimina
  6. Un plat boníssim!!!! una pena que no tinc calamars perquè ho faria ara mateix!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Gloria,
    ... i amb la boca també. Me l'han demanat com un petit entrant pel dia de Sant Esteve.
    Petons.

    * * * * * * *

    Federica,
    Mi sento onorato e contento che ti piaccia.
    Ciao.

    * * * * * * *

    Sandra,
    Els tres ingredients combinen la mar de bé.
    Salut.

    * * * * * * *

    Lídia,
    Tu ho has dit, Un plat ben gustós.
    Salut.

    * * * * * * *

    Mercé,
    Ara és l'època de la carxofa, de la bona carxofa i cal aprofitar-la.
    Una forta abraçada.

    * * * * * * *

    MaryLou,
    A mi tampoc m'importari repetir-hi avui mateix.
    Petons.

    ResponElimina
  8. El pernil li deu donar un gust molt especial aquests calamars amb verdures.

    ResponElimina
  9. Esta mezcla de sabores tiene que quedar muy bien. Nada más hay que ver el aspecto que tiene el plato.
    Saludos de Orquidea59.
    Me he hecho seguidora de su blog y estoy, con su permiso, cotilleando por aquí.

    ResponElimina
  10. Oteador,
    En efecte; ja has vist que el poso ben bé al final, només m'interessa que agafi calor i comenci a fondre la mica de greix potenciant el sabor de tot plegat.
    Salut.

    * * * * * * *

    Orquídea,
    Ante todo bienvenida. Si tienes algún problema con el traductor, no siempre es fiable, estoy a tu disposición. Paso a visitarte.
    Saludos.
    Manel.

    ResponElimina
  11. Això ha de estar bonisim !!
    També t'haig de dir que no soc gens llepafils !! ;)
    Petons .
    Anna.
    ( El bloc "nou" el vaig fer ahir )

    ResponElimina
  12. Hem d'aprofitar la temporada de les carxofes! què bones! Estofades amb calamarç no les he provat, però segur que lliga!!

    ResponElimina
  13. Anna,
    No ho dubtava jo. Felicitats pel germanet petit.
    Petons.

    * * * * * * *

    Teresa,
    És cert, les carxofes ens permeten moltes combinacions.
    Salut.

    ResponElimina