dijous, 10 de març de 2011

SALTAT D'ALLS TENDRES, CARXOFES I BOTIFARRA NEGRA

Per a quatre persones necessitem un manat d'alls tendres, sis carxofes, 150 grs. de botifarra negra, vi blanc sec, oli, sal i pebre.

Pelem les carxofes deixant-les en aigua i unes branques de julivert o uns talls de llimona per evitar-ne l'oxidació.

En un pot amb aigua bullint les escaldem durant tres minuts, les escorrem i reservem.

En una paella amb una cullerada d'oli, calent saltem els alls tendres que haurem tallat a talls d'entre un i dos centímetres, així que comencin a voler agafar color hi afegim la botifarra tallada a daus i ho saltem durant un parell de minuts. Aleshores hi afegim les carxofes escaldades, sal, pebre i una copa de vi blanc. Deixem reduir a foc viu i ho servim seguidament.

Les verdures ens quedaran al dente oferint-nos millor tot el seu sabor.

15 comentaris:

  1. hummmmmmmmmmm, aixo te que estar molt bó.
    Besets

    ResponElimina
  2. Hola Manel, guapo tu

    així m´agrades, a més amb un bon plat, m´encanta aquesta sana combinació de sabors,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  3. bravissimo come sempre....una perfetta e gustosa ricetta... complimenti davvero..
    by lia

    ResponElimina
  4. Quina bona combinació de verdures!

    ResponElimina
  5. Una recepta per al proper diumenge, a casa ens encantarà!

    ResponElimina
  6. Un plat de festa!!! qualsevol cosa amb carxofes guanya molt, oi?
    Petonets

    ResponElimina
  7. Mmmmm!! aquest plat és perfecte per a una addicta a les carxofes com jo!!

    ResponElimina
  8. Un saltadet espectacular, dels que a mi m'agraden!!

    ResponElimina
  9. Reme,
    Amb bons ingredients el resultat és fantàstic. Salut.

    * * * * * *

    Susanna,
    Moltes gràcies noia. Una abraçada.


    * * * * * *

    Federica,
    Grazie per l'apprezzamento. Ciao.

    * * * * * *

    Lia,
    Grazie pel tuo solito gradito commento. Ciao.

    * * * * * *

    Josep,
    Ara són de temporada, cal aprofitar-ho.
    Salut.

    * * * * * *

    Maria Àngels,
    Estic segur que sí. Bon profit!

    * * * * * *

    MaryLou,
    Acabo de veure les teves i tela! Què bones, oi?.
    Petons.

    * * * * * *

    Alba,
    Està boníssima la combinació.
    Bon profit!

    * * * * * *

    Sandra i Xavi,
    Aquests ingredients de temporada val la pena aprofitar-los. Salut.

    ResponElimina
  10. M'ha semblat molt curiós el procediment de només escaldar les carxofes. Han de quedar amb una textura molt interessant. M'apunte aquest plat teu tan bo. Salutacions

    ResponElimina
  11. Quin plat i quina bona combinació!! boníssim segur!
    petó

    ResponElimina
  12. Jo també les escaldo, o les poso a coure una miqueta al vapor, les carxofes! M'agrada veure que algú més ho fa!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Oooooh!!! que booo !!!
    Petons de Les Masies...
    PD : No tens pas cap recepta per fer galetes , o algo similar a una coca , que puguin menjar persones amb els triglicerits i la pressió alta ????

    ResponElimina
  14. Francesc,
    Alguna vegada també ho faig saltant-les directament, però així, escaldades permet una cocció amb l'oli molt més curta i més si, com a mi, m'agraden al dente. Salut.

    * * * * * *

    Teresa,

    Combinen molt bé i ara que és època, ens n'hem d'aprofitar, oi?
    Una abraçada.

    * * * * * *

    Dolça,
    A la cuina tradicional ja queden poques coses per inventar. Al menys en som dos.
    Petons.

    * * * * * *

    Anna,
    T'envio un correu.
    Una abraçada.

    ResponElimina