dimecres, 29 de juny del 2011

CALDERETA DE PEIX AMB SALSA VERDA

Aquest és un bon plat de peix, ràpid de preparar i d'èxit garantit. Estem acostumats al lluç amb salsa verda, doncs la base és la mateixa, afegint-hi patata que absorbeix bé els gustos i altre tipus de peix, el que trobem fresc quan anem a la peixateria.

 
Per a quatre persones he fet servir: un lluç no massa gran, quatre rogers, cloïsses i un bon grapat de gamba vermella petita, dues patates grosses, all, fumet de peix, vermut blanc sec, farina, oli, sal i pebre.


Netegem el peix d'escates, budells, cap, i aletes. Els rogers els fem a filets i el lluç als tallem a rodanxes, n'han sortit vuit. Obrim al vapor les cloïsses i en reservem el líquid que desprenen. Pelem les patates i les llesquem. Trinxem els alls i fem el mateix amb el julivert.
En una cassola amb bastant oli ben calent fem una primera fregida a les patates, només que agafin color i les reservem. Enretirem la major part de l'oli de la cassola que aprofitarem per altres fregides.
A la cassola, ara a foc suau hi posem l'all trinxant, així que vulgui agafar color hi posem dues cullerades soperes de farina i amb una cullera de fusta no deixem de remenar durant un parell de minuts. Hi afegim un got de vermut blanc, deixant-lo reduir una mica.

Hi reincorporem les patates i brou de peix i el de les cloïsses, que les cobreixin bé. Deixem arrencar el bull, passats uns deu minuts hi posem el peix, salpebrem. Passats quatre minuts més, hi posem les cloïsses i les gambes, així com el julivert trinxat. Ho deixem un parell de minuts acabant de coure tot plegat i ja tenim el plat a punt de servir.

5 comentaris:

  1. A un plat com aquest no m'hi podria resistir, m'encanta el color de les gambes ;)

    ResponElimina
  2. Fa una pinta deliciosa!!! Què bo!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!! Salutacions

    ResponElimina
  3. Maria Àngels,
    Les calderetes, els suquets, l'all cremat,... si el peix és fresc, gairebé tenim l'èxit garantit.
    Una abraçada.

    * * * * * * *

    Reme,
    Bo i relativament ràpid de fer.
    Petons.

    * * * * * * *

    Francesc,
    Aquí només hi faltava el "teu" oli.
    Salut

    * * * * * * *

    Chuscarmen,
    Te aseguro que sí.
    Saludos.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.