Per a quatre persones he necessitat 4 galtes de porc, una ceba grossa, dues pastanagues, un pebrot verd, quatre tomàquets madurs, quatre patates mitjanes, brou de carn, 4 grans d'all, farigola, llorer, vi blanc sec, pebre negre, oli i sal.
Escalfem el forn a 200º. Pelem i tallem les verdures a grans trossos. Polim, netegem i assequem les galtes i les salpebrem.
Col·loquem les galtes en un recipient de parets altes que pugui anar al forn, les reguem amb un raig d'oli i les enfornem deixant-les daurar. Durant tot el procés de cocció aproximadament cada deu minuts ho remenarem i girarem les galtes.
Aleshores hi posem la ceba i deixem també que agafi color. En aquest punt hi afegim la pastanaga, el pebrot, els alls i les herbes. Passat uns 10 minuts hi incorporem els tomàquets .
Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una copa de vi blanc sec i deixem reduir abans de salar i posar-hi un got de brou de carn.
Una hora més tard, les galtes ja seran toves, ho traiem del forn. Separem les galtes i passem totes les verdures i el suc de cocció al got del braç elèctric. Ho triturem bé i passem per un colador de malla fina. Si cal ho rectifiquem de sal.
Mentre haurem fregit les patates i les tindrem reservades damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.
Arriba el moment d'emplatar les galtes amb les patates i ho cobrim amb la salsa.
Les galtes de porc m'encaaaaaaaanten!! Són tan tendres, i amb aquesta salseta han de ser una delícia!
ResponEliminaPetonets
Sandra
No les he fet mai al forn ...sempre les faig guisades ...tornarem a provar-ho .... Una abraçada !!!! Gràcies per les bones i gustoses receptes !!!
ResponEliminaEm sembla una recepta boníssima. Me l'apunte per a un altre moment. Segur que s'hi pot menjar una barra de pa sencera!!! MMMM!!!
ResponEliminaSandra,
ResponEliminaLa cran és tan melosa que, si està ben cuita, es desfà a la boca.
Una abraçada.
***************
Dora,
Gràcies a tu pel seguiment que en fas.
Una abraçada.
***************
Francesc,
És només qüestió d'afegir-hi més verdures i fer més salsa, no una barra, una fogassa entera.
Salut!
Quina recepta més bona, a més les galtes de porc m'encanten!!! i fa molt temps que no en menjo... Serà una bona manera de tornar-hi. M'ha agradat molt el vostre blog, a reveure! :)
ResponEliminaMoltes gràcies Bet per les teves paraules. Benvinguda i espero que gaudeixis de les galtes.
ResponEliminaSalut!
quina pinta! aquesta salsa ha d'estar bonissima!
ResponEliminaHola Manuel, estimat i guapo tu
ResponEliminaencara que en silenci et tinc controlat, i veig que tu tambè, m ´agrada
es que nen, no tinc massa temps, sembla que tots el problemes del mon vingin a mi,....sos,..desitjo que aviat acavi aquest mal son i torni la calma a la meva vida, ....
m ´encanten les galtes de porc, i les teves estàn d ¡e 10,
mil petonets maco, i fins aviat, Susanna
Les galtes son una menja molt melosa, i amb aquesta salseta encara més
ResponEliminaUna abraçada
Hola Carina,
ResponEliminaSens dubte la salseta és un bon acompanyament.
Salut.
* * * * * * * * * *
Susanna,
Esperem que sí, que tot torni a la normalitat. Mentre suca una mica de pa amb el plat de galtes.
Petons.
Manel.
* * * * * * * * * *
Sión,
Si estan ben cuites és que es desfan a la boca.
Una abraçada.
Acabo de descobrir el vostre blog i m'ha encantat. Em uqedo de seguidora i tafanejant una mica més entre les darrers receptes!!!
ResponEliminaSalutacions!
Anna
Les galtes segur que estan bones, però les patatetes amb la salsa... per xupar-se els dits!
ResponEliminaAnna,
ResponEliminaEs un honor llegir les teves paraules. Sempre ets benvinguda.
Salut.
* * * * * * * * * *
Teresa,
Tot plegat es complementa la mar de bé. D'això es tracta, oi?
Una abraçada.