dijous, 10 de novembre del 2011

GALTES DE PORC AL FORN

Per a quatre persones he necessitat 4 galtes de porc, una ceba grossa, dues pastanagues, un pebrot verd, quatre tomàquets madurs, quatre patates mitjanes, brou de carn, 4 grans d'all, farigola, llorer, vi blanc sec, pebre negre, oli i sal.

Escalfem el forn a 200º. Pelem i tallem les verdures a grans trossos. Polim, netegem i assequem les galtes i les salpebrem.

Col·loquem les galtes en un recipient de parets altes que pugui anar al forn, les reguem amb un raig d'oli i les enfornem deixant-les daurar. Durant tot el procés de cocció aproximadament cada deu minuts ho remenarem i girarem les galtes.

Aleshores hi posem la ceba i deixem també que agafi color. En aquest punt hi afegim la pastanaga, el pebrot, els alls i les herbes. Passat uns 10 minuts hi incorporem els tomàquets .

Quan tinguem el sofregit a punt hi posem una copa de vi blanc sec i deixem reduir abans de salar i posar-hi un got de brou de carn.

Una hora més tard, les galtes ja seran toves, ho traiem del forn. Separem les galtes i passem totes les verdures i el suc de cocció al got del braç elèctric. Ho triturem bé i passem per un colador de malla fina. Si cal ho rectifiquem de sal.

Mentre haurem fregit les patates i les tindrem reservades damunt de paper de cuina perquè perdin l'excés d'oli.

Arriba el moment d'emplatar les galtes amb les patates i ho cobrim amb la salsa.

13 comentaris:

  1. Les galtes de porc m'encaaaaaaaanten!! Són tan tendres, i amb aquesta salseta han de ser una delícia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. No les he fet mai al forn ...sempre les faig guisades ...tornarem a provar-ho .... Una abraçada !!!! Gràcies per les bones i gustoses receptes !!!

    ResponElimina
  3. Em sembla una recepta boníssima. Me l'apunte per a un altre moment. Segur que s'hi pot menjar una barra de pa sencera!!! MMMM!!!

    ResponElimina
  4. Sandra,
    La cran és tan melosa que, si està ben cuita, es desfà a la boca.
    Una abraçada.

    ***************

    Dora,
    Gràcies a tu pel seguiment que en fas.
    Una abraçada.


    ***************

    Francesc,
    És només qüestió d'afegir-hi més verdures i fer més salsa, no una barra, una fogassa entera.
    Salut!

    ResponElimina
  5. Quina recepta més bona, a més les galtes de porc m'encanten!!! i fa molt temps que no en menjo... Serà una bona manera de tornar-hi. M'ha agradat molt el vostre blog, a reveure! :)

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Bet per les teves paraules. Benvinguda i espero que gaudeixis de les galtes.
    Salut!

    ResponElimina
  7. quina pinta! aquesta salsa ha d'estar bonissima!

    ResponElimina
  8. Hola Manuel, estimat i guapo tu

    encara que en silenci et tinc controlat, i veig que tu tambè, m ´agrada

    es que nen, no tinc massa temps, sembla que tots el problemes del mon vingin a mi,....sos,..desitjo que aviat acavi aquest mal son i torni la calma a la meva vida, ....

    m ´encanten les galtes de porc, i les teves estàn d ¡e 10,

    mil petonets maco, i fins aviat, Susanna

    ResponElimina
  9. Les galtes son una menja molt melosa, i amb aquesta salseta encara més
    Una abraçada

    ResponElimina
  10. Hola Carina,
    Sens dubte la salseta és un bon acompanyament.
    Salut.

    * * * * * * * * * *
    Susanna,
    Esperem que sí, que tot torni a la normalitat. Mentre suca una mica de pa amb el plat de galtes.
    Petons.
    Manel.

    * * * * * * * * * *
    Sión,
    Si estan ben cuites és que es desfan a la boca.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Acabo de descobrir el vostre blog i m'ha encantat. Em uqedo de seguidora i tafanejant una mica més entre les darrers receptes!!!

    Salutacions!
    Anna

    ResponElimina
  12. Les galtes segur que estan bones, però les patatetes amb la salsa... per xupar-se els dits!

    ResponElimina
  13. Anna,
    Es un honor llegir les teves paraules. Sempre ets benvinguda.
    Salut.

    * * * * * * * * * *

    Teresa,
    Tot plegat es complementa la mar de bé. D'això es tracta, oi?
    Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.