Fa uns dies la Natalia, una gran cuinera toscana que comparteix el bloc de cuina Provare per Gustare, va publicar la recepta d'un risotto de carbassa amb canyella, em va semblar una combinació interessant. Aquí està la meva versió.
Per a quatre persones he fet servir 300 grs. de carbassa, una ceba de Figueres, 300 grs. d'arròs bomba, 100 grs. de botifarra negre, 150 grs. de formatge semi-sec elaborat amb llet de búfala, vi blanc sec, brou de verdures, canyella en pols, oli i sal.
Trinxem la ceba, tallem la carbassa a talls petits reservant-ne uns quants daus, tallem també la botifarra negra igualment a talls petits.
Posem una cullerada d'oli a una cassola ampla i a foc suau sofregim la ceba. Quan comenci a transparentar-se hi afegim la carbassa llevat dels daus reservats. Continuem la cocció remenant sovint. Quan la carbassa estigui ja tova salem i hi afegim la botifarra negra continuant el sofregit durant uns tres minuts més.
Ara és el moment d'incorporar-hi l'arròs. Deixem que es torri durant un parell de minuts sense parar de remenar abans de posar-hi una copa de vi blanc sec i deixar reduir. A partir d'ara anem afegint de mica en mica el brou de verdures que tindrem bullint. Anem remenant i afegint més líquid a mesura que el vagi absorbint .
Passats 17 minuts hi incorporem una cullerada de canyella en pols i el formatge trossejat, apartem la cassola del foc i remenem enèrgicament fins que s'hagi fos del tot, així ens agafarà una bona cremositat.
A part, en una paella petita amb un rajolí d'oli ben calent haurem saltat els daus de carbassa reservats. Amb ells acompanyarem el plat.
Buf, acabo de salivar al veure aquest arròs!! El provarem, m'encanta amb la canyella
ResponEliminaUna abraçada
Sandra
Amb el toc de la canyella, ha de quedar boníssim!. D'entrada, la carbassa ja m'agrada i el formatge de búfala només el conec en forma de mozzarella, així que serà qüestió de buscar el que tu recomanes.
ResponEliminaté molt bona pinta, l'altre dia vaig probar la carbassa per primera vegada, amb una crema
ResponEliminaA casa la meva mare sempre feien arròs amb carbassa, jo com a la majoria dels nens, no m'agradava pas... i ara pagaria per un plat d'aquells! aquest amb el toc de canyella ha d'estar super!es veu molt melós!
ResponEliminaDoncs a mi també em sembla un gran plat!
ResponEliminaha d'estar bonissima!!!! i amb el toc de la canyella, com han dit abans encara més!!
ResponEliminaAquest arròs ha d’estar molt bo, el provaré
ResponEliminaUna abraçada
Sandra,
ResponEliminaSi t'agrada la canyella crec que t'agradarà força.
Una abraçada.
* * * * * * * * * * * *
Glòria,
Aquest formatge ha estat una troballa de no fa massa temps. Són d'aquests productors de Palau-Saverdera a l'Empordà que han substituït les vaques per búfales, a TV3 se n'ha parlat en alguna ocasió. A més de mozzarella fan altres tipus de formatge amb aquesta llet. Aquest en concret, semi-sec, té el nom comercial de "Trufa de Búfala".
Salut.
* * * * * * * * * * * *
Lídia,
La carbassa té moltes aplicacions a la cuina, aquí el toc diferenciador és la canyella.
Salut.
* * * * * * * * * * * *
Teresa,
Efectivament la cremositat és l'efecte buscat en la preparació i la canyella el toc que el fa diferent.
A tots ens ha passat de coses que ens feien menjar de petits i que no hi havia manera i amb els anys ens semblen boníssimes. A mi m'ha passat amb les faves.
* * * * * * * * * * * *
Maria Àngels,
Agradant el gust de canyella, ho és.
* * * * * * * * * * * *
Carina,
És només qüestió de posar-s'hi, no té cap complicació.
* * * * * * * * * * * *
Sion,
Segur que t'agradarà.
Una abraçada.
Eooo !
ResponEliminaNyam nyam !!!!
Petons. Anna.
Ha de ser molt bo... ho faré, ja et diré com m'ha quedat...Gràcies per la teva recomanació.
ResponEliminaUna abraçada.
Glòria
Anna,
ResponEliminaSempre tan expressiva, dóna gust de cuinar per a tu.
Petons.
**************
Glòria,
Benvinguda als meus fogons. Espero que en gaudiu.
Una forta abraçada.
Quina pinta que té aquest arròs, mare meva!
ResponElimina