divendres, 9 de desembre del 2011

PEUS DE PORC AMB CREMA DE CARBASSA

Per a quatre persones ens caldrà quatre peus de porc, mitja ceba, claus d'espècia, un parell de fulles de llorer, farigola, mitja lliura de carbassa, una patata, una làmina de formatge de fondre, mantega, pebre i sal.

Comencem per coure els peus. Els posem en una olla amb aigua i els fem arrancar el bull per blanquejar-los. Passats cinc minuts tirem aquesta aigua on ja hauran quedat força impureses, esbandim els peus i els tornem a posar a l'olla amb força aigua, la mitja ceba a la que hi haurem clavat uns quants claus d'espècia, el llorer i una branca de farigola. Els courem durant dues hores i mitja. Si els fem a la olla a pressió ràpida amb tres quarts en tindrem prou.

En calent desossem els peus i, encara tebis, cadascun dels peus els emboliquem amb una làmina de film fent-los girar sobre si mateixos aguantant els dos extrems, per aconseguir com un botifarró ben premsat. Quan estiguin temperats els posem durant mitja hora al congelador.

Mentre, pelem i tallem la patata i la carbassa i ho coem amb aigua i sal durant vint minuts. Passats els quals ho colem i triturem fi amb el braç elèctric. Ho passem a un petit cassó i tornem a escalfar fent-hi fondre el formatge i una nou de mantega.

Tallem cadascun dels botifarrons amb els peus en quatre talls, salpebrem i els passem per una paella ben calenta només untada amb oli, per tal de que agafin calor i color.

Emplatem sobre un llit de la crema de carbassa amb els quatre talls de peus. Cal servir-ho immediatament.

6 comentaris:

  1. És una combinació que no he provat mai, no queda un punt dolça amb la carbassa?
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Hola Manel, guapo tu

    encara que no et comenti masa, et tinc controlat, je,je

    aquest plat me ha enamorat, humm

    mil petonets BONES FESTES i fins aviat Susanna

    ResponElimina
  3. Lídia,
    El contrast de la melositat del peu amb el punt de dolçor de la carbassa és interessant.
    Salut.

    * * * * * * * *

    Sión,
    Certament la carbassa té aquell punt de dolçor que és un complement diferent als habituals amb els peus.

    * * * * * * * *

    Susanna,
    Gràcies per les teves paraules. Els meus millors desitjos també per a tu i els teus.
    Petons.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Sempre em fas agafar gana!!... El peus de porc i la carbassa...... realment bona pinta!!!...És pot engreixar fent salivera???? Una abraçada!!

    ResponElimina
  5. No pateixis, Dora. Això no engreixa.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.