dilluns, 19 de desembre de 2011

AMANIDA TÈBIA DE CONFIT D'ÀNEC AMB SALSA ROMESCO

Per a la salsa romesco he emprat una cabeça d'alls, una vintena d'ametlles i d'avellanes torrades, sis llesques de pa torrat, sis nyores, quatre tomàquets madurs, una tassa de vinagre blanc, cinc tasses d'oli d'oliva, sal i pebre.

Posem les nyores en remull en aigua tèbia durant un parell d'hores. Després les buidem de llavors i en traiem la polpa.

Escalivem els alls i els tomàquets. Ho pelem i traiem la llavor del tomàquet.

Passem tots els ingredients al got de la batedora elèctrica i ho treballem fins que quedi ben fina. Si quedés massa espessa hi podem posar més oli o bé una mica de l'aigua en què hem remullat les nyores. És convenient deixar-la reposar i rectificar, si cal de sal.

Pel que fa a l'amanida i per a quatre persones he fet servir dues cuixes d'ànec confitades, mitja escarola, dos gotims de raïm, olives arbequines, sal i pebre.

Netegem, tallem l'escarola i la mantenim en remull fins el moment d'emplatar en què prèviament la centrifugarem perquè perdi tota l'aigua.

Pelem els grans de raïm. Escalfem al microones l'ànec confitat per poder separar-lo del seu greix, treure la pell i l'os i esqueixar-ne la carn. Això ho farem just abans de servir perquè mantingui l'escalfor.

Per servir posem al plat un llit d'escarola, salpebrem, al centre hi col·loquem l'ànec, el raïm i les olives i, a sobre, una cullerada de salsa romesco. La resta la servirem en una salsera perquè es pugui afegir a voluntat.

8 comentaris:

  1. Una amanida refrescant que va molt bé per aquests dies de festes
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Amanida diferent... el confit d'ànec, (que tot i ser deliciós ) es grassos , amb aquesta "xatonada" una mica "particular".... deu d'estar d'allò mes bo !!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Dora,
    Ja comento de treure-li tot el greix, només queda la carn magra ben gustosa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. Quina passada d'amanida, Dora! M'encanta el romesco i el confit d'ànec i, amb aquests raïms, l'amanida ha de ser una triomfada!

    Una abraçada i molt bones Festes!
    Anna

    ResponElimina
  5. Eps, m'he colat, li he dit "Dora" al pare... Oi que em perdonarà?

    ResponElimina
  6. Anna,
    Molt agraït pel comentari i no pateixis, si em confons amb l'amiga Dora no deixa de ser un honor per a mi.
    Bon Nadal!

    ResponElimina
  7. Gràcies "pare" , però l'honor és meu ...

    ResponElimina
  8. Eiiii!
    Me'n vaig a sopar que hem fas venir gana !!
    Bon cap d'any i feliç 2012.
    Una abraçada .
    Anna

    ResponElimina