Els ingredients per a quatre persones són: quatre galtes de porc, una ceba grossa, quatre pomes Fuji, un manat d'alls tendres, brou de carn, oli, sal i pebre.
Netegem i assequem les galtes, les salpebrem. Pelem la ceba i les pomes i les tallem a trossos regulars. Pelem els alls tendres i el fem a talls d'uns dos centímetres.
En una cassola amb un parell de cullerades d'oli calent marquem les galtes fins que agafin color. Les reservem. A la mateixa cassola i a foc suau sofregim primer la ceba i quan aquesta ja està transparent hi afegim la poma. Quan el sofregit està a punt hi reincorporem les galtes, salem i ho cobrim amb brou de carn, també podria ser de verdures. Ho tenim a foc mitjà durant una hora. De tant en tant girem les galtes.
Passat aquest temps, tornem a separar les galtes i passem el líquid de cocció amb la ceba i la poma al got de la batedora elèctrica. Ho triturem ben fi. Tornem a posar les galtes i la salsa a la cassola deixant-ho un quart més.
Mentre, en una paella ben calenta i amb unes gotes d'oli saltem ràpidament els alls tendres. No han de quedar massa fets, millor al dente, així gaudirem més del contrast de sabors. Emplatem sobre una base de salsa les galtes amb els alls per sobre.
M'encanten les galtes, queden tan meloses! Amb poma i alls tendres les trobo molt originals, sí senyor.
ResponEliminaPetons
Sandra
Amb aquesta estona de cocció és que desfan a la boca.
EliminaUna abraçada.
m'encanten les galtes de porc, aixi amb poma i alls tendres segur qu' están boniissimes
ResponEliminaLa poma amb el porc fan una bona parella de ball.
EliminaHa de quedar una salseta ben suau amb la poma, m'agrada aquesta recepta per poder cuinar les galtes d'una altra manera!
ResponEliminaLa salsa és suau i la carn es desfà a la boca...
EliminaM’agraden molt les galtes, amb aquesta salseta amb poma tenen d’estar molt bones, així canviaré una mica las diferents maneres de cuinar-les.
ResponEliminaUna abraçada
Efectivament, la cocció és la tradicional i canviant d'ingredients tens un plat diferent.
EliminaUna abraçada.
Quina combinació més bona! Carn amb fruita i verdura! En el nostre cas, avui també proposem una carn però només amb fruita. El porc amb fruits vermells. T'animem a entrar-hi i fer-hi una ullada! www.esfruita.com/assessorem/porc-rostit-amb-fruits-vermells
ResponEliminaPerò primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com
També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.
Que bona ...la boca aigua un altre cop ! ara tafaner-hi-xa-re una mica les teves receptes , em vull una amb carn de porc ( o magra o llom) , per fer per unes 20 -25 persones , després i aniré ....(La carn es que la tinc perquè vam anar de matança ..)...amb poma també estarie bé ...es molt nostra . Fins ara .Una abraçada pare!
ResponEliminaDora
La poma lliga bé amb la carn de porc, també fruites dolces, per allò del contrast, si bé no a tothom agrada i per una menjada amb tanta gent...
EliminaL'altre dia en vaig fer amb una salsa de préssec en almívar, ja t'asseguro que no en va quedar gens, de pa tampoc.
Una abraçada.
Si hi ha algú que no li agrada ...doncs que faci regim , el meu cap ja porte molt temps fens aquest dinars i ja no em queden idees ...Amb préssec ? ...provaré amb que m'agrada més . Gràcies pare.
ResponEliminaUna abraçada!
Quina bona pinta!! Una pregunta, quan les tenim una hora en cocció, ha de'estar tapada l'olla??? o millor destapada pk la salsa s'espesi més??
ResponEliminaJo les faig amb la cassola gairebé tapada però no del tot, queda la carn més tendra que amb la cassola destapada i alhora va evaporant part del líquid de cocció.
EliminaUna vegada triturada la ceba i la poma, si hi ha massa líquid si que l'acabo amb la cassola destapada perquè acabi d'espessir.