Els ingredients per a quatre persones són: dos porros, tres manats de faves, dues carxofes, 300 grs. d'arròs de Pals, vi blanc sec, 100 grs. de formatge emmental, brou de verdures, oli, sal i pebre.
Pelem les faves i les escaldem durant dos minuts en aigua bullent; les refredem i els traiem la pell. Pelem les carxofes, les tallem ben fines i les mantenim amb aigua i unes branques de julivert perquè no ennegreixin. Traiem les arrels i la primera capa dels porros i en trinxem la part blanca.
En una cassola amb una mica d'oli, a foc mitjà, sofregim el porro fins que comenci a voler canviar de color. En aquest punt hi afegim les carxofes, salpebrem i deixem que es sofregeixin lleugerament. Fem arrancar el bull al brou de verdures.
Quan tinguem el sofregit apunt hi posem l'arròs. Remenem durant un parell de minuts i hi afegim una copa de vi blanc sec, deixem reduir. A partir d'aleshores hi anem incorporant, de mica en mica, brou de verdures tot remenant constantment. Passats dotze minuts hi afegim les faves i ho deixem tot plegat cinc minuts més.
Quan tinguem l'arròs al dente, l'apartem del foc, hi posem el formatge acabat de ratllar i el remenem intensament fins que s'hagi fos del tot
Mare de Deu! que arroz más rico. Me ha encantado como te queda.
ResponEliminaBesets
Amb molt pocs ingredient pots aconseguir grans arrossos.
EliminaUna abraçada.
Aixi es pocs ingrdientes y resultat "10"
ResponElimina... i possibilitats de combinació gairebé infinites.
EliminaPerquè peles les faves, pare? Potser perquè es facin abans , jo no les he pelat mai ...
ResponEliminaSegur que la fotografia no li fa tot els honors al plat .
Una a braçada!
La pell de la fava és una mica dura, si la hi traiem queda la part més tendra i delicada.
EliminaEl brou de verdures el vaig fer amb l'aigua d'escaldar les faves, les pells, la part verda del porro y unes branques d'api. Aquí s'aprofita tot.
Aquest arròs deuria d’estar boníssim, a mi tant les faves com les carxofes i agraden molt.
ResponEliminaUna abraçada
Són productes frescos, de temporada. Fa uns dies que les carxofes ja no sortien massa bé i ara tornen a estar en el seu millor moment, al menys les que arriben per aquestes comarques.
EliminaCal aprofitar-ho.
Només veure la foto ja m'entra gana!!! una passada d'arrós!!!
ResponEliminaDiuen que sovint mengem per la vista, en aquest cas, alhora de tastar-ho, no ens decep en absolut.
EliminaHola Manel guapo tu
ResponEliminaEncara que no et comenti, segueixo tots els teus passos, aquest arròs no te perdó, magnific
mil petonets Susanna
Hola Susanna,
EliminaSempre ets molt benvinguda.
Una abraçada.
Què bé!, tinc una pila de faves de l'hort de "l'insti" de l'emili, provaré de fer aquest arròs i estaria contenta si em quedava la meitat de bo del que tu has fet!
ResponEliminaper l'aspecte ja el flairo!
No té cap més secret, Maria. Les verdures fresques més la cremositat del formatge el fan molt gustós.
Elimina